Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Καταργείται η ΕΑΣ Εορδαίας γίνεται ΑΣ Πτολεμαΐδας

Αποφασίστηκε η μετατροπή της σε αγροτικό συνεταιρισμό Πτολεμαΐδας στο πλαίσιο του νόμου 4015/2011 για τη μετατροπή των συνεταιριστικών οργανώσεων.
Στο νέο φορέα που θα εγγραφούν ως μέλη του οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα ενταχθούν οι Αγροτικοί συνεταιρισμοί οικισμών της Εορδαίας με εξαίρεση τους συνεταιρισμούς των Πύργων, του Μηλοχωρίου και του υφιστάμενου Αγροτικού συνεταιρισμού της Πτολεμαϊδας.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα ενημερώθηκαν οι πρόεδροι και τα Διοικητικά Συμβούλια των αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής για τις αλλαγές και για τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα. Εκεί τονίστηκε ότι όλοι οι αγροτικοί συνεταιρισμοί είναι υποχρεωμένοι να λάβουν σχετική απόφαση έως 21 Μαρτίου, καθώς για τους συνεταιρισμούς που δεν προβούν στη λήψη σχετικής απόφασης εντός των ημερομηνιών που έχουν οριστεί προβλέπεται διάλυση και στη συνέχεια η διενέργεια εκκαθάρισης.
Οι διεργασίες για την λειτουργία του Αγροτικού συνεταιρισμού Πτολεμαϊδας θα πρέπει να ολοκληρωθούν τον ερχόμενο Ιούνιο με την εκλογή της πρώτης διοίκησης, σύμφωνα με όσα ορίζει η εγκύκλιος Κανελλόπουλου για τη διαδικασία της μετατροπής.
www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας