Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Προσωπικές ευθύνες στον Κοντοπυράκη καταλογίζει ο Χαρδούβελης

Προσωπικές ευθύνες για την αποστολή παραποιημένων στοιχείων στην Eurostat, ενδεχομένως για πολιτικούς λόγους, καταλόγισε στον πρώην πρόεδρο της Στατιστικής Υπηρεσίας, Μανώλη Κοντοπυράκη, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γκίκας Χαρδούβελης, καταθέτοντας στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή.
Έχοντας συμμετάσχει ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, στην Επιτροπή ανεξαρτήτων εμπειρογνωμόνων για την αξιοπιστία των δημοσιονομικών δεδομένων, την οποία σύστησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου τον Νοέμβριο του 2009, ο κ. Χαρδούβελης περιέγραψε στην κατάθεσή του την έλλειψη οργάνωσης που διαπίστωσε στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, που παράγουν τα δημοσιονομικά στοιχεία.


«Για πάρα πολλά χρόνια ο μισός χρόνος της Eurostat αφιερώνονταν μόνο στο ελληνικό πρόβλημα. Φτάσαμε στο σημείο, ακόμα και μικρές ατέλειες που οι υπόλοιποι μπορούν εύκολα να κρύψουν, εμείς πλέον να μην μπορούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε μάλιστα παραποίηση των στοιχείων που εστάλησαν στην Eurostat στις 4 Οκτωβρίου του 2009, με ευθύνη του κου Κοντοπυράκη. «Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία απαιτεί από την κάθε χώρα να στέλνει την 1η Απριλίου και την 1η Οκτωβρίου, κάποια δημοσιονομικά στοιχεία. Έτυχε το 2009 να συμπέσει με τις εκλογές - και αυτό που αντιληφθήκαμε εκ των υστέρων, ήταν ότι δεν ήθελε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία να δώσει τις πληροφορίες Παρασκευή, διότι θα έβγαινε στις κυριακάτικες εφημερίδες και θα επηρέαζε πιθανόν το εκλογικό αποτέλεσμα. Έτσι καταλάβαμε», παρατήρησε ο μάρτυρας.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής εδώ. Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα ψύχραιμες φωνές, όπως αυτή του Γκίκα Χαρδούβελη ο οποίος τονίζει στην κατάθεση του το προφανές, ότι δηλαδή η κυβέρνηση Καραμανλή έστειλε παραποιημένα στοιχεία στην Ευρώπη.
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας