Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Μ.Ανδρουλάκης: O Βενιζέλος σήκωσε σταυρό υψηλού ρίσκου και απέδειξε ότι διαθέτει αντοχή και φρόνηση

Καλεσμένος στο MegaΣαββατοκύριακο ο Μίμης Ανδρουλάκη, ένας πολιτικός που δύσκολα ενθουσιάζεται. Και τώρα δεν αμφιβάλλει καθόλου για το ποιος πρέπει να είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέδειξε ότι σήκωσε ένα σταυρό μαρτυρίου υψηλού ρίσκου, όχι όπως κάποιοι άλλοι, κρυμμένοι επί μήνες πίσω από τον Παπανδρέου.
Προσωπικά με εξέπληξε. Δεν την κάνεις εύκολα αυτή την κίνηση. Θέλει ρίσκο, πείσμα, αντοχή, ηγετικές ικανότητες. Με εξέπληξε η φρόνησή του».

Κατά τον Μίμη Ανδρουλάκη ηγέτης γίνεσαι όταν το εσωτερικό σου ρολόι συγχρονίζεται μ΄ αυτό της Ιστορίας. Και ποιος είναι αυτός, όχι μόνον στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στην χώρα;
«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέδειξε ότι σήκωσε ένα σταυρό του μαρτυρίου υψηλού ρίσκου, όχι όπως κάποιοι άλλοι, κρυμμένοι επί μήνες πίσω από τον Παπανδρέου. Προσωπικά με εξέπληξε. Δεν την κάνεις εύκολα αυτή την κίνηση. Θέλει ρίσκο, πείσμα, αντοχή, ηγετικές ικανότητες. Κάτι άλλο που απέδειξε ο Βενιζέλος είναι ότι δεν είναι εχθρός του εαυτού του, όπως του έχει αποδοθεί στο παρελθόν. Το ξαναλέω: με εξέπληξε η φρόνησή του. Πιστεύω ότι θα φέρει μια νέα ιδρυτική πράξη στον χώρο της κεντροαριστεράς, θα συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία μ΄ ένα νέο πρόγραμμα»..
Ο Μίμης Ανδρουλάκη δεν αναρωτήθηκε καν τι θα ψηφίσει για την δανειοδότηση.
«Κερδίσαμε κάτι χειροπιαστό, διαγραφή και αναδιάρθρωση χρέους. Εδώ κινδύνευε η χώρα. Το θεμελιώδες ελληνικό ζήτημα είναι ότι πάνω στην μικρή οικονομική βάση που έχει η χώρα μας, υψώνεται μια αντεστραμμένη πυραμίδα που πάει να πέσει στα κεφάλια μας. Με δεδομένη την δημόσια και ιδιωτική κατανάλωση,δεν υπηρετούνται δημογραφικά οι υποχρεώσεις μας.  Τι σημαίνει αυτό; Η θα φτωχύνουμε κατά 30% μέσα στο ευρώ ή κατά 70% μέσα στην δραχμή… Η οικονομική κρίση είναι βαθύτερο ζήτημα από το πολιτικό. Ο μεγάλος κίνδυνος της χώρας εκεί παίχτηκε. Μιλάει η Λούκα Κατσέλη για σχολικούς κενσιανισμούς και η Αριστερά για διαπραγματεύσεις. Μα παιδιά, ο Μαρξ έλεγε ότι η βάση όλων των πραγμάτων είναι η παραγωγή.
Ο Μ. Ανδρουλάκης προσδοκά στο νέο δρόμο που θα χαράξει το ΠΑΣΟΚ:
«Εχει περάσει καιρός από τότε που η βόμβα έσκασε στα χέρια του Παπανδρέου, όταν τού την πρόσφερε ο Καραμανλής κι έσπευσε να την πιάσει με ενθουσιασμό… Το μεγάλο σφάλμα είναι ότι τίποτα δεν μπορούμε να δούμε σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ολοι τώρα σκέφτονται μέχρι τις 29 Απριλίου».
Ο βουλευτής πιστεύει ότι το επόμενο βήμα πρέπει να είναι ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής σε δεκαετές επίπεδο: «Πρέπει να γίνει πολεμικού τύπου αναδιάρθρωση.  Υπάρχουν άνθρωποι που πάνω στη φούσκα μπήκαν σε επαγγέλματα και τώρα όλο αυτό πρέπει να μετασχηματιστεί σε κάτι καινούργιο».

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε αι-vres το αλλάξατε και εσείς το παραμύθι...Με το χοντρό τον πουλημένο στα μέντια κ.τ.λ.

Ανώνυμος είπε...

με εξέπληξε η φρόνησή του και ο ανθελληνισμός του

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΡΕ ΑΡΧΙΓΛΕΙΦΤΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ,ΚΙ ΕΣΥ ΚΙ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ Η ΚΑΡΑΚΑΞΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ/Η ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΥΑΛΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ...ΕΧΟΥΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ...ΑΥΤΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΜΕΝΑ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗς ΓΝΩΜΗς ΤΟΥς ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΛΕΙΦΤΕΣ...ΑΠΛΑ ΤΟΛΜΗΡΟΙ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΟΙ, ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΙΜΟΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ!!ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΞΕΝΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ??ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΠΡΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΩΣ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ(ΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄80)ΕΙΔΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ??ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ(ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ),ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΘΑΤΣΕΡΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΡΕΣΕ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΩΝΕΥΤΗΡΙ,Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΘΑ ΚΟΛΛΟΥΣΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ??

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΧΩΡΟΥΣΑΝΕ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ;
Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΝΩΝΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΔΑΜΑΝΑΚΗ.
ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΠΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανδρουλάκης δεν διετέλεσε ποτέ γραμματέας της ΚΝΕ. Ξεκίνησε από την αριστερίστικη οργάνωση Κ.Ο. Μαχητής, πέρασε από το ΚΚΕ και αναδείχτηκε στην ηγεσία του, πρωτοστάτησε στη διάσπαση του ΚΚΕ και του ενιαίου Συνασπισμού, συνέχισε να είναι στην ηγετική ομάδα του τμήματος του Συνασπισμού που έφυγε από το ΚΚΕ, αποχώρησε από τον ΣΥΝ και πέρασε στο ΠΑΣΟΚ όπου συνέχισε να αναδεικνύεται βουλευτής,ύμνησε το Σιμίτη, μετά τον έφτυσε και τελευταία στιγμή ενώ φλέρταρε με το Βενιζέλο, πέρασε στην πλευρά του ΓΑΠ. Τώρα επανέρχεται και υμνεί το Βαγγέλα. Να δείτε οτι μετά από τις εκλογές (που σίγουρα θα μείνει εκτός Βουλής), θα βρεί ένα "θεωρητικό" σχήμα που θα παραπέμπει σε μιά "ιστορική" σύγκληση με το Σαμαρά. Και εις ανώτερα......

Το Προφίλ μας