Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε (!!!)...Η μήπως όχι;

Του Σωτήρη Ξενάκη
O Κώστας Καραμανλής έσπευσε χθες να στηρίξει με μια ολιγόλογη αλλά σαφέστατη δήλωση του τον Αντώνη Σαμαρά ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της 6ης Μαΐου.
Με μια Κεντροδεξιά που εμφανίζεται κατακερματισμένη όσο ποτέ στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου, η παρέμβαση Καραμανλή αποτελεί μια τονωτική ένεση για την Νέα Δημοκρατία και προσωπικά για τον αρχηγό της. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Σαμαράς θα έχει απέναντι του σε αυτή την αναμέτρηση εκτός από το ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον τρία μικρότερα κόμματα που προέρχονται από τα σπλάχνα της παράταξης.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του Καμμένου, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός του Καρατζαφέρη και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας αποτελούνται κατά κύριο λόγο από στελέχη που στη συντριπτική τους πλειοψηφία μέχρι τις εκλογές του 2000 ανήκαν στη Νέα Δημοκρατία με αρχηγό τότε τον Κώστα Καραμανλή.
Ακόμα και ο Στέφανος Μάνος στην αναμέτρηση του 2000 συστρατεύθηκε την τελευταία στιγμή με το μητρικό του κόμμα ως συνεργαζόμενος, επικεφαλής των «Ταύρων». Κατά συνέπεια η τοποθέτηση Καραμανλή είναι ένα «σήμα» προς τους πολίτες που κινούνται στον χώρο της Κεντροδεξιάς αλλά βρίσκονται εκτός ΝΔ, ότι το κόμμα τους είναι η Νέα Δημοκρατία και ηγέτης τους είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο Κώστας Καραμανλής που έχει δεχθεί ισχυρή κριτική για τον τρόπο που εγκατέλειψε την πρωθυπουργία και την ηγεσία της ΝΔ το 2009, απέφευγε μέχρι χθες να τοποθετηθεί δημοσίως για τα πολιτικά πράγματα και επέλεγε να κάνει διαρροές μέσω στενών του συνεργατών.
Όμως και η χθεσινή δημόσια παρέμβαση του δεν αφορούσε καθόλου το παρελθόν αλλά το μέλλον. Αναφέρθηκε στην "πρωτοφανή περιπέτεια που βιώνει ο τόπος προβλέποντας ότι «μπορεί να επιδεινωθεί σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, ακόμα και εθνικά».
Δεν είπε όμως λέξη για όσα έφταιξαν και οδήγησαν τον τόπο στη σημερινή κατάσταση. Άφησε έτσι για μία ακόμα φορά αναπάντητες όλες τις επιθέσεις που έχει προσωπικά δεχθεί από την εποχή που αποφάσισε να αποσυρθεί στην Ραφήνα μέχρι και σήμερα που ο κ. Βενιζέλος μιλά για «συντρίμμια» τα οποία άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις Καραμανλή.
Ο κ. Καραμανλής -o πιο δημοφιλής ηγέτης που είχε ποτέ η ΝΔ- με την δημόσια τοποθέτηση του ασφαλώς βοηθά τον Αντώνη Σαμαρά σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή . Θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο όμως αν δεν περιοριζόταν στην δήλωση στήριξης του διαδόχου του αλλά αποφάσιζε να μιλήσει για τα χρόνια της διακυβέρνησης του.
Δίνοντας πειστικές απαντήσεις σε όσους τον μέμφονται και τον επικρίνουν για το κράτος που παρέδωσε στον Γιώργο Παπανδρέου. Θα το κάνει άραγε πριν τις 6 Μαΐου; Προσωπικά δεν θα έβαζα στοίχημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας