Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο Γιάννης Βλατής στον Ελλήσποντο: Καθετοποιημένη ΔΕΗ χωρίς πώληση μονάδων


Στο παλιό Δημαρχείο του Ελλησπόντου είχε συνάντηση με τους πολίτες, ο Γιάννης Βλατής, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ, όπου αναπτύχθηκε ευρεία συζήτηση για το μέλλον της ΔΕΗ, αλλά και τη μετεγκατάσταση της Ακρινής.

Ο Γιάννης Βλατής τόνισε ότι για την αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος της χώρας είναι ουσιαστική η λειτουργία της Επιτροπής Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού, όπως ήδη εξήγγειλε ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Μόνον έτσι θα καθοριστεί το μίγμα καυσίμων που είναι επωφελές για την Ελλάδα λαμβάνοντας υπόψη και τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Βάση οποιουδήποτε σχεδιασμού αποτελεί ο λιγνίτης.


Για το λόγο αυτό οι μετεγκαταστάσεις που σχετίζονται με τη δραστηριότητα της ΔΕΗ στην περιοχή χρειάζεται να επιταχυνθούν, είτε είναι απαλλοτριώσεις οικισμών με κοιτάσματα (Ποντοκώμη, Μαυροπηγή), είτε επιβαρύνονται από τη λειτουργία των Ορυχείων (Ακρινή), όπως νομοθετικά έχει ρυθμιστεί, ώστε να αναπτυχθούν οι εξορυκτικές εργασίες.

Ο Γιάννης Βλατής, όπως και όλοι οι παριστάμενοι, τόνισαν ότι η πώληση μονάδων θα λειτουργήσει διαλυτικά για τη ΔΕΗ, αφού οδηγεί στη συρρίκνωσή της.

Ακόμη όμως και η πιθανή είσοδος αυτή τη στιγμή στρατηγικού επενδυτή θα ήταν εγκληματικό λάθος με την παρούσα χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ, αφού δεν θα έδινε την απαιτούμενη οικονομική στήριξη στην επιχείρηση, αλλά αντίθετα θα επρόκειτο για ευτελή εκποίηση περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας