Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Επίκεινται ποινικές διώξεις για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Έπειτα από συμπληρωματικές καταθέσεις η δικογραφία διαβιβάστηκε εκ νέου στην εισαγγελέα πλημελελιοδικών Κοζάνης

Ξετυλίγεται σιγά – σιγά το κουβάρι του νήματος του ειδεχθούς εγκλήματος της Σιάτιστας και πλησιάζει ή ώρα απόδοσης δικαιοσύνης για τη στυγερή δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου τον Φεβρουάριο του 2011.

Η δικογραφία για το έγκλημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο, διαβιβάστηκε πριν από λίγες ημέρες για δεύτερη φορά στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης. Η δικαστική λειτουργός που διερευνά την πολύκροτη υπόθεση, έπειτα από πολύμηνη δικαστική έρευνα, είχε επιστρέψει τη δικογραφία στην αστυνομία ζητώντας συμπληρωματικές καταθέσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να ρίξουν φως στις μυστηριώδεις συνθήκες του πρωτοφανούς εγκλήματος. Οι αστυνομικές αρχές που είχαν διαβιβάσει αρχικά τη δικογραφία με όλα τα στοιχεία στην εισαγγελέα, κατόπιν νεότερης εισαγγελικής εντολής διερεύνησαν νέες πτυχές της υπόθεσης και πήραν καινούργιες καταθέσεις, διαβιβάζοντας οριστικά αυτή τη φορά τη δικογραφία συμπληρωμένη στην εισαγγελία.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές είναι «θέμα χρόνου» να αποδοθούν κατηγορίες και να ασκηθούν ποινικές διώξεις στους κατηγορούμενους για την άγρια δολοφονία του αθώου παλικαριού από τη Σιάτιστα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κωστής Πολύζος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στις 8 Φεβρουαρίου τις βραδινές ώρες, αλλά η δήλωση της εξαφάνισης από τους οικείους του έγινε στο Α.Τ. Σιάτιστας έγινε δύο ημέρες αργότερα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι έρευνες για τον εντοπισμό του Κωστή ήταν άκαρπες και στη συνέχεια σταμάτησαν, ώσπου μετά από μήνες προέκυψε ένα συγκλονιστικό στοιχείο. Ένας κυνηγός από την περιοχή των Γρεβενών εντόπισε στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 με τη βοήθεια του κυνηγετικού σκυλιού, ένα μισοθαμένο και μισοφαγωμένο ανθρώπινο πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση, σε αγροτική περιοχή μεταξύ Κοκκινιάς και Ταξιάρχη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πτώμα βρέθηκε σε κτήμα του πατριού του αδικοχαμένου νέου.
Το μακάβριο εύρημα που ήρθε τυχαία στο φως, έθεσε και πάλι σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές. Κατ’ αρχήν διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή στο νεκροτομείο Κοζάνης, κατά την οποία ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι το πτώμα ανήκει σε νεαρό άνδρα. Βεβαίως λόγω της πλήρους αποσύνθεσης δεν ήταν δυνατόν να εξαχθούν περαιτέρω συμπεράσματα από την ιατροδικαστική εξέταση. Το επόμενο βήμα ήταν η διενέργεια ταυτοποίησης με τεστ DNA. Η ταυτοποίηση έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ στις 3 Οκτωβρίου 2011, οπότε ταυτοποιήθηκε ότι το πτώμα ανήκει στον αδικοχαμένο Κωστή Πολύζο. Η ταφή του έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ελευσίνα, όπου στο μεταξύ ζουν η μάνα και ο πατριός του δολοφονημένου παιδιού.
Τώρα η κοινωνία της Σιάτιστας, οι συγγενείς και φίλοι του Κωστή, αλλά και το πανελλήνιο απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες του στυγερού εγκλήματος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει κάτι νεότερο για την υπόθεση;

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται πάρα πολύ παράξενο που ο Κωστής βρέθηκε σ' ένα χωράφι του πατριού του. Δηλαδή, αν κάποιος/οι τον σκότωσε δεν μπορούσε να τον πετάξουν κάπου αλλού; Απλώς το ότι βρέθηκε εκεί που βρέθηκε μήπως είχε το σκοπό του να δώσει κάποιο μήνυμα στον πατριό/οικογένεια του; Προσωπική βεντέτα; Kάτι άλλο; Mήπως ο μικρός αδελφός του ήτανε ορμηνεμένος να πει ότι ήλθε κάποιο αυτοκίνητο και τον πήρε αφού κανείς μα κανείς στη γειτονιά δεν είδε αυτοκίνητο; To όλο γεγονός είναι πολύ περίεργο. Και ο κυνηγός που τον βρήκε περίμενε να δει το παιδί στον ύπνο του προτού πάει στην αστυνομία μετά από δυο μέρες; Μακάρι να βρεθεί ο/οι δολοφόνος/οι. Το φάγανε το καημένο το παλληκαράκι τσάμπα και βερεσέ.

Το Προφίλ μας