Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Αποκλίσεις 2 δισ. ευρώ στο ελληνικό πρόγραμμα βλέπει το ΔΝΤ

Το πρωτογενές έλλειμμα θα διαμορφωθεί το 2012 από 1,5% έως 2% του ΑΕΠ
Το ΔΝΤ αναθεώρησε σήμερα επί τα χείρω τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη προβλέποντας ότι θα ανέλθει στο 3,5% εφέτος και στο 3,9% το 2013, έναντι αρχικών εκτιμήσεων 3,6% και 4,1% τον προηγούμενο Απρίλιο/

Ο επικεφαλής αναλυτής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Ολιβιέ Μπλανσάρντ δήλωσε πριν λίγο στην Ουάσιγκτον πως η παγκόσμια ανάπτυξη ανακάμπτει αλλά με ρυθμό μικρότερο από ότι αναμέναμε τον Απρίλιο. Αυτό όπως είπε έχει επίπτωση στην απασχόληση, η οποία δεν μπορεί να βελτιωθεί.


«Οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας ανακάμπτουν με αργό ρυθμό, οι τράπεζες είναι αντιμέτωπες με επισφαλή δάνεια, ενώ την ίδια στιγμή το υψηλός δημόσιο χρέος πιέζει πολλά κράτη της ζώνης του ευρώ», τόνισε.

Το ΔΝΤ στις εκθέσεις που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα αναφέρει πως η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει ρευστή και ότι η επιδείνωση των μακροοικονομικών μεγεθών οδηγεί σε υπό-εκτέλεση του προϋπολογισμού κάτι που επηρεάζει το πρωτογενές έλλειμμα που θα διαμορφωθεί το 2012 κοντά στο 1,5% έως 2% του ΑΕΠ, έναντι του 1% του ΑΕΠ που προβλέπει το μνημόνιο.
www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας