Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Οι απειλές του Σύριζα

Του Ριχάρδου Σωμερίτη
Πρέπει να ξαναμιλήσουμε για τον Σύριζα. Είναι μάλιστα επείγον αυτό.
Πιστεύω ότι με τις παρεμβάσεις του, οι συζητήσεις στη Βουλή πρέπει να σημάνουν γενικό δημοκρατικό συναγερμό.
Θα ήθελα πρώτα να υπενθυμίσω ότι ο Σύριζα ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ τις εκλογές. Ναι, είναι αναμφισβήτητη η επιτυχία του να έρθει δεύτερο κόμμα και με τόσες ψήφους που κέρδισε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Του δίνει αυτό φτερά. Αλλά, πώς να το κάνουμε ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ τις εκλογές. Ούτε σε ψήφους, ούτε σε έδρες. Επιπλέον, δεν έχει καμιά δυνατότητα να συμμαχήσει με άλλους: το ΚΚ δεν θέλει να ακούσει κουβέντα, η ΔημΑρ έκανε- και σωστά- άλλη επιλογή, οι ακροδεξιοί του Καμμένου και οι ναζί της ΧΑ δεν θα αρκούσαν αριθμητικά, ... ενώ η όποια συμμαχία μαζί τους, που ως προς τον Καμμένο αντιμετωπίστηκε ως ενδεχόμενο από τον κ.Τσίπρα, θα ισοδυναμούσε με την πιο ανήθικη πολιτική κομπίνα της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας.
Μολοντούτο, ο Σύριζα συμπεριφέρεται σαν να

είχε κερδίσει τις εκλογές και κάποια κακή μάγισσα άλλαξε το αποτέλεσμα. Δεν ζούμε όμως στο 1961, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για "βία και νοθεία" και να ξεκινήσει εμφύλιο "ανένδοτο".

Και όμως, με πρόσχημα το μνημόνιο και τις σχεδιαζόμενες αποκρατικοποιήσεις, ο Σύριζα δεν υπόσχεται αγώνα "μόνο" στη Βουλή, αλλά ΚΑΙ αγώνα ΕΞΩ από τη Βουλή, για να εμποδίσει έτσι τα όσα μια απόλυτα νόμιμη συμμαχική κυβερνητική πλειοψηφία θα θελήσει να αποφασίσει και να ψηφίσει. Με άλλα λόγια, υπόσχεται επιστροφή στα όσα τραγικά ζήσαμε από το 2009 ως τις πρόσφατες διπλές εκλογές. Ξέρει κάτι που δεν το ξέρουμε σχετικά με τις ομάδες που έκαψαν την Αθήνα -και όχι φυσικά με τις νόμιμες και ειρηνικές συνδικαλιστικές πορείες; Η γεμάτη μίσος και περιφρόνηση για τους αντιπάλους του "διαλεκτική" του κ. Τσίπρα, επιτρέπει να το υποθέσουμε. Χωρίς καν να υπενθυμίσουμε τα όσα διαπιστώθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, σε σχέση τουλάχιστον με την «κατανόηση» που ο Σύριζα εκδήλωσε για τους «μπαχαλάκηδες».

Το χειρότερο είναι όμως ότι το ένα από τα δύο κόμματα που διεκδικούν την παράδοση των αριστερών αγώνων στη χώρα μας, δηλαδή ο Σύριζα, επαναφέρει επίσης στη συζήτηση, και μάλιστα μέσα στη Βουλή, απειλές για δίκες και καταδίκες, για προδοσίες και εθνικά "ξεπουλήματα". Στο αίτημα αυτό συναντά κάθε ακροδεξιό που αναφέρεται συνεχώς σε ένα "νέο Γουδή". Ετοιμάζει δηλαδή ο Σύριζα έκτακτα δικαστήρια και έκτακτους νόμους, κάποιον νέο 509, κάποιο νέο Τρίτο Ψήφισμα ή έστω κάποιο νέο Ιδιώνυμο; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πολλά κόκκαλα θα έπρεπε να τρίζουν στα νεκροταφεία των ταξικών αγώνων. Και κανονικά, ο Γλέζος, αν διατηρεί τη μνήμη του, θα έπρεπε να είχε χάσει τον ύπνο του.

Την γνωρίζω την εύκολη απάντηση: μα καλά, τους παίρνεις στα σοβαρά, αντιπολίτευση κάνουν με τις τεχνικές του έσχατου λαϊκισμού…

Ναι, τους παίρνω στα σοβαρά, όπως είχα πάρει στα σοβαρά και τους κάποτε «φολκλορικούς» χρυσαυγίτες. Που τώρα μαγαρίζουν την πολιτική ζωή του τόπου.
 http://metarithmisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας