Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Μόντι: Δεν είμαστε Ελλάδα, αλλά χωρίς λιτότητα μπορεί να γίνουμε....

Τις γέφυρες Γερμανίας-Ιταλίας που γκρεμίστηκαν στη πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής επιχείρησαν να ξαναστήσουν η Άνγκελα Μέρκελ με τον Μάριο Μόντι χτες στη Ρώμη, με τον ιταλό πρωθυπουργό να προσπαθεί να πείσει ότι η χώρα του δεν είναι σαν την Ελλάδα και ούτε πρόκειται να γίνει, αρκεί να εφαρμόσει την γερμανικής έμπνευσης λιτότητα.
«Δεν είμαστε Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Μάριο Μόντι, μετά τη χτεσινή του συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ στη Ρώμη. Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχει λάβει η κυβέρνησή του, ο ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι η λιτότητα είναι απαραίτητη για να μην γίνει και η Ιταλία Ελλάδα.
«Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να κάνουμε προσπάθειες και να εφαρμόσουμε τα μέτρα λιτότητας», ...
υπογράμμισε ο Μάριο Μόντι και επανέλαβε ότι η Ιταλία δεν θα ζητήσει βοήθεια όπως η Ισπανία. Η προσφυγή στην Τρόικα είναι άλλωστε κάτι που επιθυμεί να αποφύγει η Ιταλία, καθώς γνωρίζει ότι σε αυτήν την περίπτωση θα αναγκαστεί να λάβει πολύ σκληρότερα μέτρα.
Παρουσίασαν κλίμα ενότητας
Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στη Ρώμη και οι κοινές δηλώσεις με τον Μάριο Μόντι έγινε με στόχο να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας της Ευρωζώνης, λίγες μέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής που φάνηκε να χωρίζεται στα δύο, με τους Νότιους (Ιταλία, Ισπανία, κα) να κερδίζουν τη μάχη έναντι των Βόρειων (Γερμανία, Φινλανδία, κα).
«Έχουμε δεσμευτεί ότι θα αντιμετωπίσουμε μαζί την κρίση» είπε η Μέρκελ, που προσπάθησε να δείξει ένα πιο φιλικό πρόσωπο λέγοντας ότι «αν οι γείτονες μας στην Ευρώπη δεν πάνε καλά, η Γερμανία δε θα μπορέσει να διατηρήσει την ευημερία της».
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας