Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Τα ψεύδη μιας παρ'ολίγον ομιλίας. Η περίπτωση της κ. Ραχήλ Μακρή

του Σπύρου Κουταβά από το vetonews.gr
Η κ. Ραχήλ Μακρή είναι νέα βουλευτής και εξελέγη με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις τελευταίες επαναληπτικές εκλογές στην Κοζάνη. Διάβασα την ομιλία της που παρ'ολίγο θα εκφωνούσε στην Βουλή κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και που τελικά δεν της εδόθη ο λόγος. Εάν το κείμενο δεν συνοδευόταν από την φωτογραφία της θα πίστευα ..
ότι πρόκειται για κλασσική ομιλία που γράφτηκε στο γόνατο, ενός βαριεστημένου ηλικιωμένου πολιτικού, απ'αυτούς που πέρασαν κατά δεκάδες από την Βουλή των Ελλήνων, που έζησαν από την πολιτική και πού έφεραν τη χώρα στο σημερινό της κατάντημα . Μερικοί τέτοιοι, ζητάνε σήμερα αποζημιώσεις και αναδρομικά.
Η κ. Ραχήλ Μακρή είναι μόλις 39 ετών και θα περίμενε κανείς, ανεξάρτητα από το κόμμα που υπηρετεί, μαζί με άλλους συνομηλίκους της νέους βουλευτές, να αποτελεί την εξαίρεση στο «δήθεν» πολιτικό γίγνεσθαι που υπηρέτησε με καταστροφικό τρόπο, μεγάλη μερίδα του παρόντος πολιτικού προσωπικού της χώρας.
Η πρώτη της ομιλία - που ευτυχώς δεν εκφώνησε η κ. Βουλευτής - είναι γεμάτη από λεκτικές υπερβολές που θυμίζουν φτηνό προεκλογικό μπαλκόνι , ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αναφέρει ψευδή στοιχεία -προς εντυπωσιοθηρία;- ελπίζω από άγνοια η κακή πληροφόρηση.
«Το σύνολο του πληθυσμού της Δυτικής Μακεδονίας , ζει από τη ΔΕΗ αλλά και δέχεται καθημερινά τις αρνητικές συνέπειες αυτής» αναφέρει στο λόγο της. Είναι κακή υπηρεσία για τον τόπο ο νέος βουλευτής να εμφανίζεται όχι μόνο ως άσχετος αλλά και ξερόλας. Ευτυχώς κ. Μακρή που η δυτική Μακεδονία δεν ζει μόνο από την ΔΕΗ. Η Καστοριά και η Σιάτιστα διαθέτει μια ακμάζουσα Οικονομία στην Γούνα, η Καστοριά διαθέτει περί τις 3.300 κλίνες με πληρότητα που αγγίζει το 80 % σε ετήσια βάση. Τα Γρεβενά με την Φλώρινα διαθέτουν επίσης 4000 κλίνες και μία ακμάζουσα Οικονομία στα βιολογικά προϊόντα τις καλλιέργειες και τον χειμερινό τουρισμό. Φυσικά οι παραπάνω περιοχές που ανέφερα θεωρούνται υψηλός τουριστικός προορισμός και οποιαδήποτε υπόνοια για περιβαλλοντική τους υποβάθμιση, θεωρείται συκοφαντική και καταστροφική έναντι άλλων ανταγωνιστικών περιοχών. Δεν υποφέρουν λοιπόν από καμία αρνητική συνέπεια της ΔΕΗ, δηλαδή ρύπανση κ.α.
«3.000 κάτοικοι περιβαλλοντικοί μετανάστες που εκδιώχθηκαν από τις περιοχές τους χωρίς όμως σε κάθε περίπτωση, να έχουν λάβει όλες τις αποζημιώσεις που δικαιούνται» λέει η κ. Μακρή. Για πολλά χρόνια παρακολουθώ τις τοπικές κοινωνίες και διαπίστωσα ότι με τους αγώνες τους οι κάτοικοι κατάφεραν οι ίδιοι να επισπεύσουν κατά πολύ το χρόνο των μετεγκαταστάσεων. Εάν εξαιρέσει κανείς τους ηλικιωμένους που είχαν την δυσκολία του αποχωρισμού, όλοι οι άλλοι με το ζεστό χρήμα στην τσέπη κατά 100%, την εξασφαλισμένη θέση εργασίας στην ΔΕΗ, έφυγαν τρέχοντας από τα χωριά τους για την νέα Γή της επαγγελίας. Η ΔΕΗ δεν οφείλει χρήματα από τις μετεγκαταστάσεις. Ακόμη και στην Μαυροπηγή που δεν έχει κηρυχτεί αναγκαστική απαλλοτρίωση όσων τα κτίσματα κρίνονται ακατάλληλα από το ρήγμα αποζημιώνονται και μεταφέρονται στην πόλη.
«Στην Π.Ε.Κοζάνης υπάρχουν 2 νοσοκομεία, το Μαμάτσειο και το Μποδοσάκειο, τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της πλήρους απαξίωσης στην οποία έχει περιέλθει το εθνικό σύστημα υγείας» αναφέρει η κ. βουλευτής. Η κ. Μακρή επισκέφθηκε το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας προεκλογικά. Η εικόνα που έχει ανταποκρίνεται στην προχειρότητα και την ρηχότητα του πολιτικού λόγου κατά την προεκλογική περίοδο. Το Μποδοσάκειο είναι μια από τις καλύτερες νοσοκομειακές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας και όταν ολοκληρωθούν τα έργα ύψους 13 εκ € που εκτελούνται θα μπορεί να παίξει το σημαίνοντα ρόλο ακόμη και στα βαλκάνια. Επίσης αρκετοί Γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου χρειάζονται τα εύσημα και τον σεβασμό μας για τις προσπάθειες που καταβάλουν να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο παροχής υπηρεσίας του νοσοκομείου. Όμως υπάρχουν και προβλήματα που έχουν όνομα και επώνυμο. Αναρωτήθηκε ποτέ η κ. βουλευτής γιατί ενώ η πολιτεία διορίζει συνεχώς γιατρούς στην Παθολογική κλινική οι ίδιοι μετά από ορισμένο χρόνο παραιτούνται της θέσης τους; Τις φταίει κ. Μακρή;
Στην πολιτική υπάρχουν οι κακές και οι καλές στιγμές. Για παράδειγμα ο κ. Κουίκ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες αποδοκιμάσθηκε δικαίως, από το σύνολο του τοπικού πολιτικού κόσμου για τα λεγόμενα του περί Φούχτελ και άλλων τινών. Άρα δεν χρειάζεται να αντιγράφει κανείς την αποτυχία.
Τέλος, ο νέος δεν είναι πάντα και ωραίος αλλά έχει όμως ένα πλεονέκτημα. Έχει περισσότερο χρόνο, έντονη ψυχοσωματική εφεδρεία και διαθέσεις ανατροπής.
Για να δούμε...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχει το σθενος η Μακρη να ζητησει συγγνωμη και εγγραφως απο τον Κουταβα.Η Ραχηλ λαλιστατη σε ολα, γρηγορα θα καταλαβει τα λαθη της...

Το Προφίλ μας