Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Προϋπόθεση το Δημόσιο συμφέρον και η εξυπηρέτηση των πολιτών για την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας και Νεάπολης


Τα τελευταία χρόνια, μετά από μια χαώδη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί με την λειτουργία των οικονομικών υπηρεσιών, αλλά και των δημοσίων υπηρεσιών στο σύνολό τους, παρατηρείται προσπάθεια αναδιάρθρωσή τους, όχι με τη μορφή του ορθολογικού συμμαζέματος, αλλά της πρόχειρης συρρίκνωση τους  που αν δεν γίνει με σωστό τρόπο θα πλήξουν καίρια την προσβασιμότητα των πολιτών στις οικονομικές υπηρεσίες, θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων στη μοναδική υπηρεσία της Κοζάνης και θα πλήξουν ανεπανόρθωτα το επιχειρείν.

Η Π.Ε. Κοζάνης αποτελείται από μεγάλο αριθμό φορολογουμένων και επιχειρήσεων που είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν από το μοναδικό κατάστημα της Δ.Ο.Υ Κοζάνης. Επίσης, υπάρχει μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από τους πιο απομακρυσμένους οικισμούς που σε πολλές των περιπτώσεων ξεπερνά και τα 70 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κοζάνη. Η κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Πτολεμαϊδας και Νεάπολης και η εξυπηρέτηση των αναγκών των φορολογουμένων από τα Κ.Ε.Π. προϋποθέτει την άρτια και ομαλή λειτουργία των παραπάνω για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.
Εάν το αρμόδιο Υπουργείο εξασφαλίσει τα παραπάνω τότε μόνο θα είναι δυνατή η κατάργηση των συγκεκριμένων υπηρεσιών, που σημειώνεται και πάλι ότι μια περιοχή όπως η Π.Ε. Κοζάνης, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από ένα και μοναδικό κατάστημα Δ.Ο.Υ. που θα βρίσκεται στην Κοζάνη και μάλιστα σε περιοχή που η πρόσβαση είναι πάρα πολύ δύσκολη, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής.
Επίσης, θα πρέπει να εξεταστεί αν τα στελέχη των Δ.Ο.Υ. προτίθενται να μεταβαίνουν καθημερινώς στην Κοζάνη και δεν δημιουργείται πρόβλημα ως προς την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.
Ήδη έχουν τοποθετηθεί το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος Εορδαίας που με τις επιστολές τους καυτηριάζουν τον πρόχειρο σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών και αναμένουμε την τοποθέτηση του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να ενημερωθούμε επί των απόψεών τους.
Μέχρι στιγμής παρατηρείται συρρίκνωση υπηρεσιών σε συνολικό επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, που αφορούν την Υγεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις υπηρεσίες πρόνοιας, αλλά και την εκπαίδευση κυρίως την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.  Κλείνουν τις εφορίες, απαξιώνουν τα νοσοκομεία, ερημώνουν τα στρατόπεδα, συγχωνεύουν τα σχολεία.........μας οδηγούν σιγά σιγά στην οριστική διάλυση του κράτους, ώστε να τις μεταφέρουν στα χέρια των εθνικών  και διεθνών τοκογλύφων.
 
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες λέμε ναι στο συμμάζεμα του κράτους, στην μείωση της σπατάλης του δημοσίου χρήματος, όμως με οργάνωση και σχεδιασμό. Κάθε ενέργεια της κυβέρνησης που έχει να κάνει με τις δομές της περιοχής πρέπει να είναι μελετημένη και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση των πολιτών, που προέχει της πρόχειρης και καταστρεπτικής για τις τοπικές κοινωνίες  δήθεν εξοικονόμησης πόρων. 


ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας