Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Απόφαση της Συνέλευσης των ΑμΕΑ Σερβίων

Κυρίες - οι
Εμείς τα μελη του Συλλόγου των ΑμΕΑ Σερβίων, που συνήλθαμε σε γενική συνέλευση στo κάλεσμα του Δ.Σ του συλλόγου, σήμερα Δευτέρα 2 Ιούλη στην αίθουσα του Δημαρχείου Σερβίων, αποφασίσαμε  να διεκδικήσουμε από το υπουργείο υγείας και την κυβέρνηση, τα παρακάτω αιτήματά μας:
 ─  Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για όλα τα ΑΜΕΑ λόγω κρίσης ύψους 1.000 €.
─ Πολιτική πρόληψης της αναπηρίας, με προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς των παιδιών στα σχολεία και στους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας, με ολοκληρωμένη ενημέρωση των νέων ζευγαριών με δημόσιο και δωρεάν προγεννητικό έλεγχο.
─ Όχι στη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, πρόνοιας και ιδρυμάτων, των δημόσιων κέντρων αποκατάστασης και ειδικής αγωγής. Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες και τεχνικά βοηθήματα.
─ Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης του ανάπηρου παιδιού τους.
─ Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υγεία-πρόνοια-παιδεία-ειδική αγωγή.
─ Δωρεάν διάθεση των ειδικών φαρμάκων και των φαρμάκων για τις συνοδούς νόσους, τα συμπληρώματα διατροφής, το υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό στους χρόνιους πάσχοντες και ΑμΕΑ.
─ Να δοθούν πίσω τα χρήματα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των δημόσιων νοσοκομείων που «κουρεύτηκαν» με τη δανειακή σύμβαση.
─ Ίδρυση δημόσιου τεχνολογικού ινστιτούτου για την έρευνα, την παραγωγή, την εισαγωγή και την δωρεάν διάθεση όλων των απαραίτητων ειδικών τεχνικών και τεχνολογικών βοηθημάτων με βάση τις ανάγκες των αναπήρων της χώρας μας.
─ Απαγόρευση κάθε ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλους τους παραπάνω ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
─ Μόνιμη δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους. Απαγόρευση των απολύσεων ΑΜΕΑ, γονιών και κηδεμόνων.
─ Να ολοκληρωθούν όλοι οι διαγωνισμοί του νόμου 2643 που εκκρεμούν εδώ και  χρόνια και του ιδιωτικού τομέα που έχουν παγώσει. Μαζικές προσλήψεις αναπήρων τώρα.
─ Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους στην πρόνοια και στην ειδική αγωγή. Καμία απόλυση – μονιμοποίηση όλων. Να μην κλείσει κανένα κέντρο, χρηματοδότηση των λειτουργικών τους αναγκών 100% από το κράτος με την προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.
─ Κρατική χρηματοδότηση, για να παρέχονται δωρεάν όλα τα φάρμακα σε όλο το λαό, με προτεραιότητα στους άνεργους, ανασφάλιστους, στους χαμηλοσυνταξιούχους.
─ Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει, αναλαμβάνοντας η ίδια τη διαπραγμάτευση με τους προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων,  όλα τα φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό.
─ Δημόσιες δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες ολόπλευρης στήριξης  της οικογένειας του βαριά αναπήρου, της ανάπηρης γυναίκας, της μητέρας με ανάπηρο παιδί.
─  Να μη κοπούν τα επιδόματα των ΑΜΕΑ και οι  αναπηρικές συντάξεις.
─ Όχι στο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ που αφήνει καρκινοπαθείς και χρόνιους πάσχοντες χωρίς φάρμακα, κόβει θεραπείες από τα ΑΜΕΑ και μας στέλνει ως πελάτες στον ιδιωτικό τομέα
─ Αγωνιστικά παλεύουμε ενάντια στο σφαγείο που έχει στηθεί με τα ΚΕΠΑ, τον νέο κανονισμό υπολογισμού αναπηρίας και την λεγόμενη απογραφή.
     
Προειδοποιούμε.   Να Μην τολμήσετε να μας χρησιμοποιήσετε για να βάλετε νέο χαράτσι στο λαό. Θα αντιμετωπίσετε την οργή των αναπήρων.
                Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όποιον αγωνίζεται.
            Τα αιτήματά μας είναι σωστά και εφικτά. Αρκεί να αποδείξετε με έργα σας ότι πράγματι ενδιαφέρεστε για τα ΑμΕΑ.

        Ως προς τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αποφασίσαμε  να διεκδικήσουμε νομικά καταρχήν την περιουσία του Συλλόγου από όσους την καταχράστηκαν.
      Θα ξεκαθαρίσουμε ανάμεσα στα μέλη του Συλλόγου μας, για το ποιά από αυτά είναι ΑμΕΑ.
     Ο Σύλλογος μας με σκοπό την προώθηση και ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία και την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, ελπίζουμε ότι θα πραγματοποιηθούν από το Δήμο Σερβίων τα παρακάτω αιτήματά μας:

1.   Δρόμοι και πεζόδρομοι προσβάσιμοι για όλους τους πολίτες και προπαντός για άτομα με κινητικές δυσκολίες
  1. Ράμπες και ασανσέρ σε όλα τα δημόσια κτήρια
  2. Ράμπες σε όλα τα πεζοδρόμια και ανοιχτά όλα τα πεζοδρόμια, από καταψύκτες, καρέκλες  εμπορεύματα  των καταστημάτων και διαφημιστικά τρίγωνα.
  3. Θέσεις στάθμευσης για αυτοκίνητα των ΑμΕΑ, κοντά σε υπηρεσίες και φορείς που εξυπηρετούνται οι πολίτες.
  4. Να είναι ανοικτές  οι προσβάσεις σε κάθε χώρο,  για όλους τους πολίτες και για τα ΑμΕΑ ώστε να εξυπηρετούνται,   και η λαϊκή αγορά να μεταφερθεί, ώστε να μη κλείνει κάθε βδομάδα η πόλη μας.
  5. Σε όλα τα σχολεία του δήμου μας, να υπάρχουν ράμπες και ασανσέρ, για την πρόσβαση μαθητών ΑμΕΑ αλλά και για γονείς.
  6. Θέσεις εργασίας από τον Δήμο (ακόμα και για άνεργους γονείς ή κηδεμόνες των ΑμΕΑ).
  7. Θέσεις εργασίας από τον Ιδιωτικό Τομέα και τις Επιχειρήσεις
  8. Λειτουργία σχολείων για παιδιά με αναπηρίες στελεχωμένων με εξειδικευμένο προσωπικό και
  9. Να μη κλείσει το Κέντρο υγείας Σερβίων, αλλά να στελεχωθεί με όλες τις ειδικότητες ιατρικού προσωπικού, γιατί εξυπηρετεί μεγάλη περιοχή που είναι απομακρυσμένη από τα κέντρα του νομού και φυσικά την πρωτεύουσα.
          Ο  Σύλλογος ΑμΕΑ του δήμου Σερβίων, με έδρα τα Σέρβια προσπαθεί να επιτελέσει  έργο άξιο σεβασμού, έτσι ώστε να βοηθήσει κάθε άτομο να αποδεχθεί πρώτα το ίδιο την αναπηρία του και μετά το κοινωνικό του περιβάλλον. Επίσης, προσπαθεί να εξασφαλίσει ίσα δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις για τα μέλη του ως πολίτες της κοινωνίας, έτσι ώστε να επιτευχθεί η διευκόλυνση και η βελτιστοποίηση των συνθηκών της ζωής μας.


Με εκτίμηση
τα μέλη της συνέλευσης
                                     


Για το  Δ.Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΦΛΕΣΣΑΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας