Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Πηγή έμπνευσης

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Η ανακάλυψη του μποζονίου του Χιγκς, ή αλλιώς του σωματιδίου του θεού, αποτελεί μια από τις στιγμές που η ανθρωπότητα δικαιούται να είναι υπερήφανη. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα που να δείχνει τι μπορούμε να πετύχουμε, δουλεύοντας όλοι μαζί.Στο Cern και στο συγκεκριμένο πείραμα παίρνουν μέρος 10.000 επιστήμονες από 111 χώρες για πάνω από 10 χρόνια, συνεισφέροντας τις ιδέες, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.
Και μπορεί να είναι αρκετοί εκείνοι που αμφισβητούν τη σκοπιμότητα του πειράματος αυτού, στο τέλος της ημέρας, όμως, το σημαντικό είναι ότι η επιστήμη προχωρά μπροστά, ορίζοντας τους νόμους της φύσης και παρέχοντας τα εργαλεία που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων στο μέλλον.
Επισκεπτόμενος κανείς το Cern στη Γενεύη και την εκπαιδευτική έκθεση που υπάρχει σχετικά με το πείραμα για το σωματίδιο του θεού, κάνει και μια άλλη διαπίστωση. Οτι τα δισεκατομμύρια που έχουν δαπανηθεί από πλευράς Ευρώπης, αξιοποιούνται μέχρι τελευταίου σεντ για μια ανακάλυψη που αποτελεί το ιερό δισκοπότηρο των φυσικών επιστημών και ξεκινάει από τη δημοσίευση του Χιγκς στις αρχές της δεκαετίας του ’60.
Το σημαντικότερο για όλους, όμως, είναι η έμπνευση που δίνουν τα μικρά και μεγαλύτερα βήματα της ανθρωπότητας, στον αντίποδα των ατέρμονων συζητήσεων για την οικονομία και τα τραπεζικά συστήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας