Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Η διαδικασία της αυτοοργάνωσης στο ΠΑΣΟΚ

Στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ απηύθυνα πρόσκληση αυτοοργάνωσης σε όλα τα μέλη, τους φίλους, τους ψηφοφόρους της παράταξης.Σε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες που συμφωνούν με το αξιακό και πολιτικό στίγμα της παράταξης και θέλουν να το συνδιαμορφώσουμε  και να το εξειδικεύσουμε μαζί.
Η διαδικασία της αυτοοργάνωσης είναι ένα ισχυρό κίνητρο συμμετοχής και μια αποτελεσματική εγγύηση αυθεντικότητας και διαφάνειας.
Για να ξεπεράσουμε οριστικά τους μηχανισμούς, τις αγκυλώσεις, τους παραγοντισμούς, τις βαρονίες, τους αποκλεισμούς.

Όλα τα φαινόμενα που συνθέτουν μια οριστικά ξεπερασμένη και στείρα κομματική νοοτροπία και αισθητική.
Το ΠΑΣΟΚ μπορεί πραγματικά να ξαναγεννηθεί. Αντλεί δύναμη και αισιοδοξία μέσα από την εκλογική του ήττα, γιατί έχει επενδύσει ιστορικά στην υπευθυνότητα, την αλήθεια, την ειλικρίνεια, τον ευθύ πολιτικό λόγο.
Αυτοοργάνωση σημαίνει ευελιξία, πρωτοβουλία, σεβασμό στην προσωπικότητα κάθε πολίτη που στρατεύεται στην υπόθεση της παράταξης.

1.      Οι νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα που έδωσαν τη διπλή μάχη των εκλογών έχουν ήδη μετατραπεί σε επιτροπές ανασύστασης και υποστηρίζουν ως τεχνικές γραμματείες κάθε πρωτοβουλία αυτοοργάνωσης.

2.      Μαζί με τους ενεργούς γραμματείς των οργανώσεων μας σε δημοτικό επίπεδο ή σε επίπεδο δημοτικού διαμερίσματος ή δημοτικής κοινότητας   διασφαλίζουν ότι τα γραφεία των οργανώσεων μας λειτουργούν ως ζωντανοί και φιλικοί  χώροι υποδοχής της αυτοοργάνωσης.

3.      Οι πολίτες που θέλουν να γίνουν ξανά ή για πρώτη φορά μέλη της παράταξης μπορούν να το κάνουν αυτό με τον κλασικό τρόπο στα γραφεία των υφιστάμενων οργανώσεων μας. Οι σχετικές αιτήσεις εγγραφής καταχωρίζονται αμέσως και στο κεντρικό μητρώο μελών.

4.      Οι πολίτες  όμως που το επιθυμούν, μπορούν  να  εγγραφούν  και απευθείας, αδιαμεσολάβητα, μέσα από τον  ειδικό διαδικτυακό τόπο : www.anasistasipasok.gr

5.      Υπάρχουν όμως και άλλοι απλοί και πρακτικοί τρόποι εγγραφής και αυτοοργάνωσης:

α. Τηλεφωνικά μέσω ειδικού τηλεφωνικού κέντρου που λειτούργει για όλη την Ελλάδα, χωρίς χρέωση, στον αριθμό 8013003888
β. Στέλνοντας SMS το τηλεφωνικό κέντρο θα επικοινωνεί αυτό μαζί σας για τη  συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής.
Όλες οι διαδικτυακές ή τηλεφωνικές διαδικασίες εγγραφής συνοδεύονται από εγγυήσεις ταυτοποίησης.
γ. Όσοι εγγράφονται κεντρικά θα κατανέμονται με βάση τον  τόπο κατοικίας τους στις νέες δημοτικές οργανώσεις.

6.      Οι νέες δημοτικές οργανώσεις ενεργοποιούνται μόλις συγκεντρωθεί ένας  ελάχιστος αριθμός μελών που θα καθοριστεί με βάση το μέγεθος του πληθυσμού του δήμου ή δημοτικού διαμερίσματος ή δημοτικής κοινότητας.

7.      Οι νομαρχιακές επιτροπές ανασύστασης επικοινωνούν με δική τους πρωτοβουλία με  τους πολίτες που μετείχαν στη διαδικασία εκλογής Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ της 18.3.12 και τους ζητούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής. Το ειδικό τηλεφωνικό κέντρο συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή.

8.      Όλη η διαδικασία της αυτοοργάνωσης δεν έχει ως προϋπόθεση την καταβολή συνδρομής. Όσοι πολίτες επιθυμούν, μπορούν να  συμβάλλουν εθελοντικά στην οικονομική υποστήριξη της αυτοοργάνωσης.

9.      Οι νέοι μας μετέχουν ενεργά στη διαδικασία της αυτοοργάνωσης και γίνονται μέλη των δημοτικών οργανώσεων του κόμματος.

10. Με βάση επαγγελματικές ιδιότητες, επιστημονικές γνώσεις, κοινωνικές δραστηριότητες, εθελοντικές διαθέσεις κοκ, λειτουργούν μέσω του μητρώου μελών της παράταξης - εφόσον τα σχετικά στοιχεία δηλώνονται για το σκοπό αυτό - αντίστοιχα δίκτυα σε δημοτικό, νομαρχιακό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

11. Στόχος μας είναι το Σεπτέμβριο να κινηθούν οι διαδικασίες εκλογής των νέων οργάνων σε δημοτικό αρχικά επίπεδο για την ανάδειξη των γραμματειών.

12. Αμέσως μετά θα κινηθούν οι διαδικασίες σε νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο, με στόχο να φτάσουμε το Νοέμβριο στην ανάδειξη των συνέδρων και στη  σύγκληση  του Συντακτικού Συνεδρίου  της παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας