Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

«Ξεμπλοκάρει» η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Σερβίων – Δόθηκε η σχετική έγκριση από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας

Από το kozan.gr
Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, εγκρίθηκε – χθες Δευτέρα 23/07 - από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας η µελέτη ανάπλασης της κεντρικής πλατείας (Πλ. Ελευθερίας) Σερβίων Κοζάνης και των οδών κεντρικού τµήµατος (οδοί Α. Παπανδρέου, Εθνοµαρτύρων, Μακεδονοµάχων, Κ. Κάρπου), στο άµεσο περιβάλλον του διατηρητέου ως προς το κέλυφος από το πρώην ΥΠ.ΠΟ.Τ. (νυν Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.) κτιρίου, που βρίσκεται στη συµβολή των οδών 117 Εθνοµαρτύρων και Βενιζέλου, στην Πλ. Ελευθερίας, αφού η  προτεινόµενη διαµόρφωση δε βλάπτει το µνηµείο αλλά συµβάλλει στην ανάδειξη του µε τη δηµιουργία ενός ήπιου περιβάλλοντος χώρου και παράλληλα στην αναβάθµιση της εικόνας της πόλης στη θέση αυτή, εξασφαλίζοντας την αποκατάστασή του, σε δεύτερη φάση.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, αφού με τη σχετική έγκριση «ξεμπλοκάρει» ουσιαστικά και το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Σερβίων, για το οποίο έχει ήδη υποβληθεί σχετικός φάκελος αξιολόγησης – ένταξης στο ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας