Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Συνάντηση ΕΒΕ και Εμπορικών Συλλόγων Π.Ε. Κοζάνης


Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Π.Ε. Κοζάνης για πραγματοποίηση συναντήσεων με τους εκπροσώπους όλων των εμποροβιοτεχνικών και επαγγελματικών Σωματείων και Συλλόγων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου συνάντηση ΕΒΕ και Εμπορικών Συλλόγων Κοζάνης και Πτολεμαίδας.
 Σκοπός της, όπως και των συναντήσεων που ακολούθησαν με τον πρόεδρο του Εμπορικού τμήματος κ. Παναγιώτη Στούκη και τους προέδρους των εμπορικών συλλόγων Σερβίων και Βελβεντού, υπήρξε η συνέχιση της προσπάθειας καταγραφής και διαμόρφωσης ολοκληρωμένων και τεκμηριωμένων προτάσεων που θα υποβληθούν στη νέα Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που επιδεινώνουν διαρκώς τις εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας και ιδίως στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Υπενθυμίζεται ότι  η αρχή των εν λόγω επαφών έγινε με συνάντηση εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Επαγγελματο-βιοτεχνών και όλων των Σωματείων και συνδέσμων που ανήκουν σ΄ αυτή, καθώς και του συλλόγου ασφαλιστών.
Κατά τη συγκεκριμένη συνάντηση που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, παρουσία του προέδρου αυτού κ. Κώστα Κυριακίδη, τέθηκαν υπόψη των μελών της διοίκησης του ΕΒΕ, τόσο από τον κ. Δημήτρη Αθανασιάδη, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, όσο και από τον κ. Ματθαίο Καλαϊτζόπουλο, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμάιδας, αλλά και τα μέλη των Δ.Σ. τους  που  ήταν παρόντες κ.. Χατζηγιαννακίδη και κ. Ασιανό θέματα που αφορούν  την ανάγκη συστηματικής βελτίωσης τους επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με έμφαση στην ενίσχυση με ρευστότητα της αγοράς, ενώ από πλευράς Επιμελητηρίου τονίστηκε η ανάγκη να ενισχυθεί με κάθε τρόπο η σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές και η εμπέδωση τοπικής καταναλωτικής συνείδησης.
Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την πάταξη της παραοικονομίας που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, για την ενεργοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ με επέκταση τους  σε εμπορικές επιχειρήσεις, για συμψηφισμό οφειλών στα Δημόσια ταμεία, για  τις μαύρες λίστες του «Τειρεσία», για ενεργοποίηση του ταμείου εγγυοδοσίας – του ΕΤΕΑΝ, τον ΟΑΕΕ, την αυστηρότερη εφαρμογή του νόμου περί ίδρυσης πολυκαταστημάτων,  κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την καταγραφή των προβλημάτων ο κ. Παναγιώτης Στούκης, με την ιδιότητά του προέδρου του Εμπορικού τμήματος, που θα πρέπει να επισημανθεί ότι πρότεινε τη συνάντηση ως πρωτοβουλία του τμήματός του, παρουσίασε στους παρισταμένους πρόταση δημιουργίας ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος δικτύωσης επιχειρήσεων – καταναλωτών, με σκοπό  τη διάθεση καθ όλη τη διάρκεια του έτους – και όχι μόνο στις περιόδους εκπτώσεων στην αγορά- προϊόντων και αγαθών με διαρκή έκπτωση ενός συγκεκριμένου ποσοστού επί της αναγραφόμενης τιμής, που όπως τόνισε ο κ. Στούκης θα λειτουργήσει ως κίνητρο στον κόσμο για τόνωση της τοπικής αγοράς της περιοχής μας.  Η πρόταση συζητήθηκε διεξοδικά και αποφασίστηκε να παρουσιασθεί σε όλους τους Εμπορικούς συλλόγους της Π.Ε., ώστε να εκφράσουν την άποψή τους για την ωφελιμότητά της ως κινήτρου ενίσχυσης της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτή, αλλά και της αγοράς.
Κατόπιν αυτού η διοίκηση του ΕΒΕ τις επόμενες ημέρες προγραμματίζει συναντήσεις και με τους εμπορικούς Συλλόγους Σιάτιστας, Νεάπολης, Εράτυρας, Γαλατινής και Αιανής.



ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας