Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Πυκνοί καπνοί πάνω από το Ορυχείο Καρδιάς-Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά που ξέσπασε στις αποθέσεις του Ορυχείου- Φωτιά και στη Λυγερή Κοζάνης

Από το kozanimedia.gr
Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στον χώρο των αποθέσεων στο Ορυχείο Καρδιάς, της ΔΕΗ. Αμέσως τον χώρο έπνιξαν πυκνοί καπνοί και ένα μαύρο σύννεφο πάνω από το χώρο των αποθέσεων του Ορυχείου, μιας και καίγονται λάστιχα και άλλα πλαστικά.Η κατάσβεση γίνεται με ιδία μέσα και αρνήθηκαν τη συνδρομή πυροσβεστικής δύναμης, ενώ η κατάσταση όσο περνάει η ώρα φαίνεται να ομαλοποιείται.Η αιτία της πυρκαγιάς πίσω από τον ΑΗΣ Καρδιάς είναι άγνωστη , αλλά πιθανολογείται ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και η υπερβολική ζέστη ευθύνονται.




Επίσης υπό έλεγχο είναι και η φωτιά που ξέσπασε στις 15.10΄ σήμερα το μεσημέρι, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λυγερής του Δήμου Κοζάνης. Στη φωτιά που έκαψε στο διάβα της χορτολιβαδική έκταση και υπολείμματα καλλιεργειών, συνέδραμε άμεσα η Π.Υ. Κοζάνης με άνδρες , οχήματα και πεζοπόρο τμήμα. Ειδικότερα:
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περιμετρικά, και αυτή τη στιγμή (8 μ.μ.) δεν υπάρχει κανένα μέτωπο εστίας.
Κάηκαν: 200 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 100 στρεμμα υπολείμματα καλλιεργειών.
Στο σημείο έσπευσαν πέντε (5) πυροσβεστικά οχήματα με εννέα (9) άνδρες και εννέα (9) άτομα πεζοπόρο τμήμα. Στην κατάσβεση βοήθησαν αρκετά και οι ίδιοι οι κάτοικοι με αποτέλεσμα να τεθεί υπό έλεγχο και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας