Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Κοζάνη: ΚΥΑ για την αδειοδότηση εγκαταστάσεων εκτροφής γουνοφόρων ζώων

Υπογράφηκε χθες Τετάρτη , όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία εντάσσει τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση απλοποιείται σημαντικά η διαδικασία έκδοσης άδειας εγκατάστασης, η οποία ισοδυναμεί και με την άδεια λειτουργίας ή άδεια ίδρυσης ή επέκτασης, που υποβάλλονται ως δικαιολογητικά για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων.
Επίσης, η ύπαρξη άδειας εγκατάστασης αποτελεί και προϋπόθεση για την καταβολή οικονομικών ενισχύσεων κατά την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων. Σύμφωνα με τον βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Κασαπίδη η βελτίωση αυτή της νομοθεσίας για τα γουνοφόρα μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη εκατοντάδων θέσεων μόνιμης εργασίας στη Δυτική Μακεδονία και να αυξήσει σημαντικά τον παραγόμενο πλούτο της περιοχής. Επίσης, όπως τονίζει ο κ. Κασαπίδης, σύμφωνα με επεξεργασμένη πρότασή του, για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών σε γουνοδέρματα, με την ανάπτυξη των εκτροφείων στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μπορεί να δημιουργηθούν τουλάχιστον 550 νέες θέσεις μόνιμης εργασίας και να παραχθούν επιπλέον δέρματα αξίας 200.000 ευρώ. Ο βουλευτής Κοζάνης σημείωσε παράλληλα πως η προοπτική που διανοίγεται για τον κλάδο, την κρίσιμη αυτή περίοδο για τη χώρα, είναι μοναδική και οφείλουμε να την αξιοποιήσουμε. Για το σκοπό αυτό, αναφέρει ο κ. Κασαπίδης, ως τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ., σε συνεργασία με τους εκτροφείς και τους γουνοποιούς Σιάτιστας και Καστοριάς, έχει ήδη επεξεργαστεί επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάπτυξη της εκτροφής των γουνοφόρων, το οποίο και θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα προς τους αρμόδιους υπουργούς και τους τοπικούς φορείς.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Περικλής Καραφυλλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας