Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Έξωση σπουδαστών από τις Εστίες στο ΤΕΙ Φλώρινας


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
Διαμαρτυρία στη Διεύθυνση των Εστιών στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας (Παράρτημα Φλώρινας) πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Εστιών, οι σπουδαστές του Παραρτήματος Φλώρινας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, απαιτώντας την κάλυψη όλων των αναγκών των σπουδαστών για δωρεάν στέγαση, καθώς ολοένα και περισσότεροι είναι αυτοί που αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους, επειδή οι οικογένειές τους αδυνατούν να πληρώσουν το κόστος στέγασης.
Μέχρι πέρσι στις Εστίες του ΤΕΙ φιλοξενούνταν 82 σπουδαστές και ικανοποιούνταν σχεδόν όλες οι αιτήσεις που κατατίθονταν. Φέτος, οι αιτήσεις πολλαπλασιάστηκαν και το ΤΕΙ αποφάσισε να πετάξει έξω, – και μάλιστα μεσούσης της εξεταστικής περιόδου, – όλους τους σπουδαστές που είναι σε μεγάλα εξάμηνα. Όπως καταγγέλλουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Εστιών, στην πλειοψηφία τους οι σπουδαστές του ΤΕΙ Φλώρινας (και, φυσικά, μαζί και αυτοί που πετιούνται έξω από τις Εστίες) είναι παιδιά φτωχών εργατικών - λαϊκών οικογενειών, που βιώνουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να εργάζονται, με αποτέλεσμα, κάποιοι να καθυστερούν τις σπουδές τους. Σήμερα αυτοί οι σπουδαστές, άλλοι σε μικρότερα εξάμηνα και άλλοι στο πτυχίο, οδηγούνται στο να εγκαταλείψουν οριστικά τις σπουδές τους, καθώς αδυνατούν να καλύψουν το κόστος στέγασης.
Με δεδομένη την τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται σε ΑΕΙ – ΤΕΙ, εξαιτίας της υποχρηματοδότησής τους, το πρόβλημα από το Σεπτέμβρη θα είναι πιο οξύ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα πρόκειται να λάβει, ώστε να μην πεταχτεί κανένας σπουδαστής από τις Εστίες στο ΤΕΙ Φλώρινας, καθώς και να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των σπουδαστών για δωρεάν στέγαση.


Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας