Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Κοσμοσυρροή για αγορά τηλεοράσεων

Κι όμως οι πολίτες αγοράζουν. Όχι ρούχα ή άλλα προϊόντα αλλά... τηλεοράσεις! Τις τελευταίες ημέρες, στα περισσότερα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών παρατηρείται κοσμοσυρροή από ... καταναλωτές που τρέχουν να αντικαταστήσουν τις παλαιές τους τηλεοράσεις με συσκευές νέας τεχνολογίας ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές με ψηφιακές τηλεοράσεις. Στις 20 Ιουλίου, οι παλαιές τηλεοράσεις - οι λεγόμενες «λαμπάτες»- ουσιαστικά θα τεθούν εκτός λειτουργίας αφού το αναλογικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών στον Υμηττό θα «κλείσει» και στο εξής οι εκπομπές θα γίνονται μόνο με ψηφιακό σήμα. Κατά συνέπεια, όσοι έχουν αναλογικές τηλεοράσεις δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν στη... νέα εποχή.


Παρά την οικονομική κρίση και τα ασφυκτικά περιθώρια αγορών για κάθε νοικοκυριό, οι Έλληνες ψάχνουν τρόπο ώστε να μην στερηθούν της δυνατότητας να παρακολουθούν τα αγαπημένα τους προγράμματα.

Οι περισσότεροι, όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ και τις απαντήσεις υπευθύνων μεγάλων καταστημάτων, επιλέγουν να αγοράσουν καινούριες τηλεοράσεις αντί της εναλλακτικής λύσης του αποκωδικοποιητή που σαφώς κοστίζει λιγότερο από την απόκτηση μιας νέας συσκευής.

Υπέυθυνοι πωλήσεων μεγάλων καταστημάτων κάνουν λόγο για μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις τηλεοράσεων που αγγίζει ακόμη και το 50%, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Ο Μίλτος Σιταρίδης, υπεύθυνος του εμπορικού τμήματος της Media Markt επισημαίνει ότι «υπάρχει αύξηση της τάξης του 50% για τις τηλεοράσεις με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη mpeg4 ενώ μεγαλύτερη αύξηση φαίνεται στις τηλεοράσεις έως 25 ιντσών που αγγίζει πάλι το 50%. Για τις τηλεοράσεις από 25 έως 32 ίντσες υπάρχει αύξηση 15%».

O Γιώργος Σιδεριάς από το τμήμα πωλήσεων του καταστήματος Multirama στο Χαλάνδρι τονίζει ότι «η αύξηση πωλήσεων φτάνει το 20% για αγορά τηλεόρασης καθώς ο κόσμος που είχε παλαιές τηλεοράσεις προτιμά να τις αλλάξει με καινούργιες» και συνεχίζει: «Γίνεται ένας χαμός αυτές τις μέρες, ο κόσμος κοιτάει να αγοράσει καινούργιες τηλεοράσεις και αποκωδικοποιητές».

Ο Μάριος Χάκας, υπεύθυνος του ηλεκτρονικού καταστήματος E-shop στο Χαλάνδρι, υποστηρίζει ότι το κλείσιμο του αναλογικού σήματος αυξάνει τις πωλήσεις τηλεοράσεων. «Στο κατάστημα του Χαλανδρίου υπάρχει μια αύξηση στις παραγγελίες τηλεοράσεων της τάξης του 10% ενώ χαρακτηριστικό είναι πως μέσα σε μια μέρα έγιναν 70 παραγγελίες για αποκωδικοποιητές», μας λέει.

Μεγαλύτερη ζήτηση έχουν οι τηλεοράσεις δωματίων έως 25 ιντσών, ακολουθούν στις προτιμήσεις των αγοραστών οι τηλεοράσεις με μεγαλύτερες οθόνες από 25 έως 32 ίντσες, ενώ για τις συσκευές με οθόνες από 32 έως 42 ίντσες η ζήτηση έχει αυξηθεί κατά περίπου 20%.

Η μέση τιμή για την αγορά μιας καινούριας τηλεόρασης μέχρι 25 ίντσες ανέρχεται περίπου στα 180 ευρώ, έως 32 ίντσες στα 280 ευρώ και μέχρι τις 42 ίντσες στα 400 ευρώ. Φυσικά η τιμή αλλάζει ανάλογα τα γούστα του καταναλωτή καθώς διαμορφώνεται αναλόγως των χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων της κάθε τηλεόρασης.

protothema.gr

1 σχόλιο:

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

να μη χάσουμε την τηλετύφλα μας. Ε. άλλο να βλέπεις τα νέα μέτρα σε νέα τηλεόραση, άλλωστε η παλιά είχε κατσιάσει από το φτύσιμο. Φτου απ'την αρχή λοιπόν συγκυβερνούντες συνέλληνες ...

Το Προφίλ μας