Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Συνάντηση ΕΒΕ και Παραγωγικών Τάξεων Π.Ε. Κοζάνης για διαμόρφωση άμεσων προτάσεων στήριξης της επιχειρηματικότητας.


Συνάντηση με τους προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ. των επαγγελματο-βιοτεχνικών Σωματείων και της Ομοσπονδίας αυτών πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου  στην Κοζάνη, προκειμένου να διαμορφωθούν άμεσης προτεραιότητας προτάσεις για να υποβληθούν στη νέα Κυβέρνηση της Χώρας με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την επίλυση των προβλημάτων που επιτείνουν την ύφεση.

Συγκεκριμένα, τους εκπροσώπους των παραγωγικών Τάξεων της Π.Ε. Κοζάνης υποδέχθηκαν στο Επιμελητήριο εκ μέρους του Προέδρου Κώστα Κυριακίδη που δεν κατέστη δυνατόν να παραβρεθεί για λόγους ανωτέρας βίας, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Κοσμίδης,  ο Πρόεδρος του τμήματος Μεταποίησης κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ,  οι οποίοι και τόνισαν την ανάγκη καθιέρωσης διαρκούς και αμφίδρομης επικοινωνίας του ΕΒΕ με τις έμπορο- βιοτεχνικές και επαγγελματικές πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της περιοχής μας για να δοθούν άμεσα και καθοριστικά οι λύσεις που περιμένει ο επιχειρηματικός κόσμος για να «αναπνεύσει» και πάλι.
Παρόντες από τα Σωματεία ήταν οι: Ζαρκάδας Νίκος από την Ομοσπονδία Επαγγελματο-βιοτεχνών Π.Ε. Κοζάνης, Πέμμας Πέτρος, Ταρνανίδου Λένα, Πιστόλας Ιωάννης, Μαρκόπουλος Δημήτριος, Χασιώτης Ευθύμιος, Τοπαλίδης Γεώργιος, Βλαχόπουλος Νίκος, Τιάκας Νικόλαος, Ευρενιάδης Τάσος, Χατζίδης Νίκος, Πασχαλίδης Κων/νος, Πλήινας Ηρακλής, Θεοδωρίδης Θεόδωρος, Σιδηρόπουλος Νικόλαος, Πήττας Θωμάς κ.α., οι οποίοι και όλοι ανεξαιρέτως έλαβαν το λόγο και εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ασφυξία στην αγορά  που αντικατοπτρίζεται στη διογκούμενη ύφεση και στην περαιτέρω αύξηση της ανεργίας.
Μετά την ανταλλαγή απόψεων και την ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στην οποία επικράτησε η λογική ότι «η νέα Κυβέρνηση δεν έχει εκ των πραγμάτων κανένα περιθώριο, ούτε όμως και δικαιολογίες για καθυστερήσεις και αναβολές στη λήψη αποφάσεων που θα φέρουν στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες τη «χειροπιαστή» ελπίδα», για την οποία δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός από τις πρώτες


 του δηλώσεις, αποφασίστηκε το ΕΒΕ με το ρόλο του Συμβούλου της Πολιτείας να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, υπογραμμίζοντας απολύτως προς τους «αρμοδίους» τα απαραίτητα βήματα που θα αλλάξουν το κλίμα στην οικονομία και θα αποκαταστήσουν τις κραυγαλέες αδικίες σε βάρος του επιχειρηματικού κόσμου. Τα βήματα αυτά είναι τα εξής:
- Παροχή ρευστότητας από τις Τράπεζες στις επιχειρήσεις,
- Μείωση του Φ.Π.Α -  κατά πρώτο λόγο στην εστίαση
- Περικοπή όλων των «χαρατσιών»
- Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής οφειλών προς το Δημόσιο
- Επιτάχυνση στα προγράμματα του ΕΣΠΑ
- Πάταξη του παραεμπορίου και της παραοικονομίας
- Θεσμοθέτηση της δυνατότητας των Επιμελητηρίων να χορηγούν επαγγελματικές άδειες
- Να δοθεί οριστικό τέλος στις περαιώσεις
- Να προωθηθεί άμεσα ένα δίκαιο και σε βάθος χρόνο φορολογικό σύστημα
- Άμεσα να ισχύσει το μέτρο της επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ
- Να υπάρχει «αντιπαροχή» στις προσφερόμενες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, που ουσιαστικά  στερούνται ιατρών.


ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας