Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Τουλάχιστον να τα καταφέρουν καλύτερα…

Του Παναγιώτη Πλιάτσιου, Πρωινός Λόγος, 18/07/2012
Ας διαβάσουμε την είδηση: Την απόφασή του να τηρηθούν οι υποχρεώσεις του υπουργείου Υγείας, που απορρέουν από το μνημόνιο και τα όσα έχουν συμφωνηθεί επανέλαβε από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στο συνέδριο Pharma and Health business, και τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια διαφοροποιήσεων από τους στόχους. Ο υπουργός Υγείας μίλησε, επίσης, για σημαντικές αλλαγές στην οργάνωση του υπουργείου, συγχωνεύσεις και ενσωματώσεις δομών υγείας, αλλά και περιστολή της δαπάνης. «Η αλόγιστη φαρμακευτική δαπάνη δεν σημαίνει καλύτερη περίθαλψη, ενώ η πιο ορθολογική περίθαλψη θα βοηθήσει το σύστημα να επιβιώσει»,...
είπε ο κ. Λυκουρέντζος και σημείωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε, παρότι το υπουργείο Υγείας προσδοκά να μειωθεί μέχρι το τέλος του 2012 κατά ένα δισ. ευρώ, με τελικό στόχο να μην ξεπεράσει τα 2,88 δισ. Ευρώ (Naftemporiki.gr).
Bάλτε τώρα στη θέση του Ανδρέα Λυκουρέτζου τον πρώην υπουργό Υγείας στη δεύτερη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου Ανδρέα Λοβέδρο! Δεν θα άλλαζε ούτε…λέξη από τις χθεσινές δηλώσεις! Πόσο μάλλον όταν, σύμφωνα με τον νυν υπουργό Υγείας, η μείωση αυτή θα επιτευχθεί με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αλλά και με τις επιστροφές χρημάτων στο δημόσιο, από τους μηχανισμούς των Rebates και του Clow back, όταν η φαρμακευτική δαπάνη ξεπερνά τα 240 εκατ. ευρώ το μήνα. Και, ασφαλώς, ο κ. Λυκουράτζος άφησε να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, παρά τις διαφορετικές απόψεις που έχουν εκφραστεί και προσέθεσε ότι «δεν επιδιώκουμε τη σύγκρουση, αλλά τη συνεννόηση»!
Δηλαδή, ο σημερινός υπουργός της ΝΔ (και της τρικομματικής κυβέρνησης βεβαίως- βεβαίως) δηλώνει σχεδόν τα ίδια με τον Ανδρέα Λοβέρδο, όταν ο τελευταίος άκουγε τα…εξαμάξης! Σχεδόν για όλα τα θέματα! Και, εύλογα, δημιουργείται το ερώτημα γιατί η χώρα έπρεπε να περάσει όλα τα…πάνδεινα των τελευταίων μηνών, ώστε να φτάσει σήμερα να έχει μια κυβέρνηση και υπουργούς που εφαρμόζουν όσα και η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά και, στη συνέχεια, η κυβέρνηση Παπαδήμου!!!
Μόνο τα πρόσωπα και οι πρωταγωνιστές έχουν αλλάξει, η ουσία όχι! Και, φυσικά, η πολιτική των μνημονίων συνεχίζεται, επί πρωθυπουργίας Σαμαρά και με βασικό κορμό υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας. Οι οποίοι κατά τα λοιπά επί μήνες και μέχρι να αλλάξουν γραμμή πλεύσης κατηγορούσαν την κυβέρνηση Παπανδρέου για τις πολιτικές που οι ίδιοι εφαρμόζουν σήμερα!!! Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, πως, για το καλό της χώρας, θα μπορέσουν να τα καταφέρουν καλύτερα…
kozanimedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας