Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Θα κάνει παρέλαση;

Του Γιάννη Αντύπα
Παραιτήθηκε ο Ράπανος, οργισμένος διαβάσαμε ο πρωθυπουργός. Παραιτήθηκε ο Βερνίκος, οργισμένος διαβάσαμε ο πρωθυπουργός. Παραιτήθηκε ο Νικολόπουλος, οργισμένος διαβάσαμε ο πρωθυπουργός. Έκανε ντα τον Στουρνάρα ο Βενιζέλος, οργισμένος διαβάσαμε ο πρωθυπουργός. Δεν κάνουν οι υπουργοί περικοπές, οργισμένος διαβάσαμε ο πρωθυπουργός. Το μόνο που έχουμε να πούμε στον κύριο Αντώνη Σαμαρά είναι ότι και ο Καραμανλής οργιζόταν συχνά το 2009 και μετά από μερικές εβδομάδες αποσύρθηκε στη Ραφήνα.

Με αυτά κι αυτά, το ερώτημα αν η κυβέρνηση Σαμαρά θα κάνει παρέλαση, δεν είναι άκαιρο. Εννοούμε της 28ης Οκτωβρίου, όχι της 25ης Μαρτίου. Ομολογώ πως μετά το
εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου και τη συνεννόηση των τριών κομμάτων, πίστεψα πως η χώρα απέκτησε κυβέρνηση για τουλάχιστον δύο χρόνια. Μέχρι το 2014, οπότε μπορεί να γίνουν ταυτόχρονα εθνικές, ευρωεκλογές και τοπικές- περιφερειακές. Πίστεψα ότι η κυβέρνηση των τριών κομμάτων δεν θα επαναλάβει τα λάθη της κυβέρνησης Παπανδρέου. Και ότι δεν θα έχει τις αδυναμίες τής κυβέρνησης Παπαδήμου.

Τα πράγματα για την Ελλάδα είναι απλά: ή μειώνει το κράτος, ή χάνει το κράτος. Τόσο απλό είναι. Αν η χώρα μας δε μειώσει το κόστος της λειτουργίας της, δεν πρόκειται να επιβιώσει. Θα υπάρξουν απειλές ακόμη και για την κρατική μας υπόσταση. Η Ελλάδα είναι σε μια γειτονιά που δε χωράνε τα χωρατά. Είναι σε μια γειτονιά όπου εύκολα ο αδύναμος μπορεί να γίνει βορά των ισχυρών. Η περιοχή μας έχει πολλά προβλήματα για να προστεθεί στη λίστα και μία ακόμη αποσταθεροποιημένη χώρα.

Με αυτό το διακύβευμα, είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει μια υπηρεσία να κλείσει και έναν ζημιογόνο οργανισμό να πουλήσει. Γι’ αυτό δεν πήρανε την ψήφο του λαού; Δεν έλεγε ο Σαμαράς, δώστε μου δύναμη να κάνω τη δουλειά; Δεν έλεγε ο Βενιζέλος πως ξέρει να κάνει τη δουλειά; Δεν είναι ώρα η ΔΗΜΑΡ να βοηθήσει στο σπάσιμο του φαύλου και πελατειακού κράτους; Γιατί κάθονται; Γιατί το σκέφτονται; Η χώρα δεν έχει χρόνο. Οι Έλληνες δεν έχουν χρόνο. Και δεν αντέχουν άλλο. Όχι τη φτώχεια. Την αβεβαιότητα και το να ακούνε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια.

Και ο Αλέξης Τσίπρας, αντί να σχεδιάζει πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ΠΑΣΟΚ, καλό θα ήταν να ετοίμαζε την κυβέρνηση του κόμματός του. Καλού- κακού...

ΥΓ. Βέβαια, αν σκοπεύει και αυτός να κυβερνήσει λέγοντας "φταίνε οι προηγούμενοι" και κάνοντας εξεταστικές αναζητώντας αντιπερισπασμούς, τότε, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι, ο Θεός να λυπηθεί την Ελλάδα.
http://metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας