Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Θα επέλθει ρήξη αν δεν τηρηθούν οι συμφωνίες...

Θα επέλθει ρήξη αν δεν τηρηθούν οι συμφωνίες μεταξύ των Δήμων Κοζάνης και Σερβίων – Βελβεντού να ξεκινήσει η Εμποροπανήγυρη της Κοζάνης το απόγευμα της Κυριακής το νωρίτερο, δήλωσε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε πως η εμποροπανήγυρη των Σερβίων η οποία ξεκινάει από σήμερα αποτελεί οικονομικό και κοινωνικό γεγονός της περιοχής και η οποία απέφερε πέρυσι 112.000 € εκ των οποίων οι 30.000 € περίπου επενδύθηκαν στον χώρο για βελτίωση των υποδομών. Ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου Η εμποροπανήγυρη θα λειτουργήσει στον οργανωμένο χώρο κοντά στο γήπεδο των Σερβίων ολοκληρώνεται την Δευτέρα η ετήσια Εμποροπανήγυρη στα Σέρβια. Στην εμποροπανήγυρη των Σερβίων που αποτελεί σημαντικό εμπορικό και κοινωνικό θεσμό για την ευρύτερη περιοχή, αναμένονται και φέτος πλήθος πωλητών και επισκεπτών.
ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Θωμάς Δημητριάδης

6 σχόλια:

admin είπε...

Με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε για την ημέρα διεξαγωγής του πανηγυριού της Κοζάνης θα ήθελα να αναφερθώ αρχικά στο λόγο δημιουργίας και ύπαρξης των πανηγυριών και συγκεκριμένα αυτών που αναφέρονται ως «εμποροπανήγυρη».
Με βασιλικό διάταγμα είχε οριστεί να πραγματοποιείται σε κέντρα επαρχιών όπως για παράδειγμα Ελασσόνα, Σέρβια, Αιγίνιο, Γιαννιτσά κτλ, εμποροπανήγυρη με σκοπό την τόνωση των τοπικών οικονομιών αλλά και η κάλυψη αγοραστικών αναγκών των κατοίκων σε ζώα και εμπορεύματα. Για αυτό και το όνομα «εμποροζωοπανήγυρη», τότε.
Στα Σέρβια λοιπόν με προεδρικό διάταγμα ορίστηκε να γίνεται το πανηγύρι την τελευταία Πέμπτη του Σεπτεμβρίου.
Αμέσως μετά γίνεται στο Αμύνταιο, και σύμφωνα με τον Δήμο, πραγματοποιείται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.
Χρονικά λοιπόν πάντα ή σχεδόν πάντα έμενε η αρχή της εβδομάδας μεταξύ του πανηγυριού των Σερβίων και του Αμυνταίου κενή. Η Κοζάνη βρήκε πρόσφορο έδαφος να κάνει μία ξεχωριστή εμποροπανήγυρη χωρίς να το ορίζει κανείς κάθε Δευτέρα στη αρχή για ένα και μόνο βράδυ και σήμερα απαντάει ότι θα κάνει τη χάρη να το ξεκινήσει από Κυριακή.
Σήμερα έρχεται η Κοζάνη και ζητάει να γίνει το πανηγύρι της από τη Πέμπτη αγνοώντας όχι μόνο τον θεσμό αλλά και ότι κόσμος της επαρχίας Σερβίων περιμένει το πανηγύρι για βιοποριστικούς λόγους.
Το θέμα είναι ότι φέτος μας έκαναν τη χάρη…νομίζω δηλαδή… του χρόνου όμως;

gardens of time είπε...

Του χρόνου κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει Βαγγέλη.Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Κωνσταντόπουλος θα τους τρίξει τα δόντια αν γίνει κάτι που θα θίγει τα συμφέροντα των Σερβίων.Τρίξιμο απο τα ΨΟΥ βέβαια(σαν το τωρινό),μην το παρακάνουμε κιόλας! :Ρ

Ανώνυμος είπε...

O filos Baggelis ta lei oprea, 8elo omos na dior8oso to exis, to Panigiri Servion exi nomo8eti8i me Basiliko Diatagma, den exo kapio kolima me ton Basilia kai to palati ,alla 8elo na dixo poso palios einai o nomos pou diepei tin emporopanigiri Servion, oi Kozanites mia zoi ta idia kanane ta idia kanoun kai en kataklidi kitane to ebraiko simferon tous, emis edo sta Servia eytixos exoume Dimarxo moderno pou xeri kai ta lei exo apo ta dodia to idio ekane kai me tin eforia , me to grafio ton Daskalon me tin sin8eti onomasia tou Dimou mas (stin prokimeni periptosi pisteysane oloi oi egkefaloi oti 8a tetragonizan ton kiklo). Sinepos kala ta lei o filos bagelis persi ipirxe to erethisma, fetos i xari tou xronou omos 8a exoume praxis. Den pirazei as einai kala ta xaibania ton servion pou ton plironoune tis benzines na anebokatebeni ka8e mera Spiti tou Kozani kai Serbia 2 fores.

Ανώνυμος είπε...

O Konstadopoulos exi mini akoma stin epixi tou Pasokikou ΘΑ stin Kozani apo to 8a exoune perasi stin drasi, 8a xaraktiristi os o monos dimarxos pou exase oles tis ipiresies kai to panigiri.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μαλούτας ως γνήσιος Εβραίος μας πούλησε. Το νιάημερο άνοιξε κανονικά σήμερα. Άρα από αύριο πόλεμο στους Εβραίους. Κανένας στην Κοζάνη Δευτέρα και Τρίτη. Αυτοί δεν έχουν ούτε μπέσα ούτε Θεό.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ εσεις!!!!!!!!!!!

Το Προφίλ μας