Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΚΚΕ Κοζάνης: ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΕΣΥ)
Σε συνθήκες κρίσης που οι λαϊκές ανάγκες σε δημόσιες υπηρεσίες κυρίως πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (που στην περιοχή μας στην ουσία είναι ανύπαρκτες) και ιδιαίτερα πρόληψης αυξάνουν, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ προχωράει σε  νέο πακέτο άγριων περικοπών, που θα επιδεινώσει την ήδη άθλια κατάσταση.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η κατάργηση κρεβατιών, κλινικών, ειδικών μονάδων ή και ολόκληρων δημόσιων νοσοκομείων, τα οποία παρέχουν και υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας η αύξηση στις λίστες αναμονής για ένα ραντεβού, ο εξαναγκασμός γονέων, παιδιών και ηλικιωμένων να μεταναστεύουν εσωτερικά για να αναζητήσουν δημόσια οργανωμένη μονάδα υγείας και όταν την βρουν να είναι αποψιλωμένη από προσωπικό, υλικά και μηχανήματα.
H κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και τα κόμματα που δικαιολογούν τις περικοπές με το πρόσχημα της «πάση θυσία παραμονής στην ΕΕ», από τη μια θυσιάζουν την υγεία του λαού σε συνθήκες μεγάλης αύξησης της ανεργίας, γενικευμένης επιδείνωσης των εργασιακών σχέσεων, εξαθλίωσης με μισθούς πείνας και από την άλλη περιορίζουν και εμπορευματοποιούν ό,τι απέμεινε από το δημόσιο σύστημα υγείας, ενισχύουν την επιχειρηματική δράση.
Στα πλαίσια αυτά οδηγούν σε κλείσιμο – συρρίκνωση τμημάτων και κλινικών των Νοσοκομείων Κοζάνης, Πτολεμαίδας, Γρεβενών , Καστοριάς και Φλώρινας και των Κέντρων Υγείας Τσοτυλίου, Σιάτιστας Δεσκάτης και Αμυνταίου.
Τελευταίο κρούσμα ο εξαναγκασμός  σε παραίτηση γιατρού του ΕΣΥ μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας με πρωτοφανή επίδειξη πυγμής και αυταρχισμού προσπαθώντας να εκφοβίσουν τους υπόλοιπους γιατρούς ώστε να δεχτούν την κινητικότητα στην εργασία.  Με απόφαση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και της διοικήτριας του Μποδοσάκειου -  Μαμάτσειου νοσοκομείου μετακινούνται γιατροί όλων των ειδικοτήτων ανάλογα με τις ελλείψεις που προκύπτουν κάθε φορά, αφήνοντας ακάλυπτες μεγάλες περιοχές. Μετακινήθηκαν γιατροί από τα νοσοκομεία Γρεβενών και Καστοριάς από τα κέντρα υγείας Τσοτυλίου, Σιάτιστας, Σερβίων, Δεσκάτης και Αμυνταίου για την κάλυψη των κλινικών του Μποδοσάκειου και Μαμάτσειου νοσοκομείου.
Χαρακτηριστική η περίπτωση της παιδιάτρου του κέντρου υγείας Σιάτιστας Πιπεροπούλου Βασιλικής,  η οποία τελικά υπέβαλλε την παραίτησή της μετά από αφόρητες πιέσεις να δεχτεί τη μετακίνησή της στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο αρχικά για λίγες εφημερίες μετά για τρίμηνη μετακίνηση, η οποία θα γινόταν μόνιμη. Έφτασαν μέχρι το σημείο να πιέσουν τον διευθυντή της υπηρεσίας για ανάκληση κανονικής άδειας ακόμη και γιατρού για ανάκληση αναρρωτικής άδειας που οδήγησε τελικά στην παραίτηση της.
Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να παλέψουν ενάντια στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία που οδηγεί γιατρούς σε παραίτηση.
Το ΚΚΕ δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα σε όλα τα επίπεδα με τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους, μέσα από τα σωματεία, τις ταξικές και ριζοσπαστικές συσπειρώσεις, τις λαϊκές επιτροπές στις συνοικίες για:
●        Δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού, με υπηρεσίες πρόληψης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημόσιας υγείας, νοσοκομειακής περίθαλψης και επείγουσας ιατρικής βοήθειας.
●        Κρατική χρηματοδότηση προς τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.
●        Προσλήψεις μόνιμων γιατρών όλων των ειδικοτήτων, οδοντίατρων, φαρμακοποιών, νοσηλευτικού προσωπικού και άλλων υγειονομικών με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αντιστοιχίσουν τις διεκδικήσεις τους με τις σύγχρονες ανάγκες τους και τις τεράστιες δυνατότητες που δημιουργεί η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνικής, η ύπαρξη ενός ικανού αριθμού εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού και άλλου που μπορεί να εκπαιδευθεί.
Κοζάνης 25/1/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας