Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Διάλεξη Παναγιώτη Σελβιαρίδη, Καθηγητή Νευροχειρουργικής Α.Π.Θ., στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δήμου Γρεβενών.

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 17:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γρεβενών, ο Παναγιώτης Σελβιαρίδης Καθηγητής Νευροχειρουργικής Α.Π.Θ. στο πλαίσιο του Α΄κύκλου  μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Γρεβενών με τον γενικό τίτλο: «Σωματική & Ψυχική Υγεία», θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Δισκοκήλη αυχενικής & οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης». Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου κύκλου εκλεχτοί προσκεκλημένοι εισηγητές, θα καταθέσουν τις έγκυρες επιστημονικές τους γνώσεις και τα νεότερα δεδομένα για διάφορα θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας.
Πληροφορίες: Τηλ.: 6936492842 κα Ελένη Βουγιούκαλου, και στην ιστοσελίδα: www.alp.edu.gr



ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
Παναγιώτης Σελβιαρίδης
Καθηγητής Νευροχειρουργικής Α.Π.Θ.

ΘΕΜΑ:
«Δισκοκήλη αυχενικής & οσφυϊκής μοίρας
σπονδυλικής στήλης»




 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο κ. Παναγιώτης Σελβιαρίδης γεννήθηκε στο Χορτοκόπι Καβάλας το 1952. Είναι παντρεμένος με την αναισθησιολόγο ιατρό κα Συμέλα Αντωνιάδου και πατέρας δύο αγοριών του Κωνσταντίνου 30 ετών Οικονομολόγου και του Άγγελου 23 ετών φοιτητή της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.
Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο στο χωριό του και το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ελευθερούπολης, από όπου αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα». Εισήχθη μετά από εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε με βαθμό «Λίαν Καλώς». Κατά τη διάρκεια της φοίτησης του έλαβε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, υποτροφία για άριστη επίδοση.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως οπλίτης ιατρός. Ως αγροτικός ιατρός υπηρέτησε στο ορεινό χωριό Σίμου Ναυπακτίας και στο Μυρτόφυτο Καβάλας.
Από το 1981 μέχρι σήμερα εργάζεται στην Α΄ Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Ξεκίνησε από ειδικευόμενος  ιατρός, συνέχισε ως Επιμελητής Β΄ για 4 χρόνια, και ως Επιμελητής Α΄ για 5 χρόνια.
Το 1986 πέρασε με επιτυχία τις προφορικές εξετάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νευροχειρουργικών Εταιρειών, αποκτώντας το ανάλογο δίπλωμα.
Το 1989 αναγορεύτηκε  Διδάκτορας  της  Ιατρικής Σχολής  του  Α.Π.Θ.  με  βαθμό  «Άριστα». 
Το 1996 εκλέχθηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή Α.Π.Θ. το 2003 στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή και το 2009 στη βαθμίδα του Καθηγητή.
Ο κ. Σελβιαρίδης μετεκπαιδεύθηκε σε δύο μεγάλες Πανεπιστημιακές  Νευροχειρουργικές Κλινικές του Mainz της Γερμανίας και του Nijmegen της Ολλανδίας σε μοντέρνες τεχνικές της Νευροχειρουργικής που εφαρμόζονται με επιτυχία στην Κλινική.
Βοήθησε στην οργάνωση και οργάνωσε ο ίδιος πολλά διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Είναι μέλος πολλών διεθνών και ελληνικών επιστημονικών εταιρειών.
Την τελευταία 20ετία είναι εκλεγμένο μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής και του Δ.Σ. της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας και κατά τη διετία 2005 – 2007 διετέλεσε πρόεδρος αυτής.
Από το 2000 είναι εκπρόσωπος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας στην αντίστοιχη Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια, με συμμετοχή του σε δύο σημαντικές επιτροπές.
Ο κ. Σελβιαρίδης έχει συμμετάσχει σε 195 διεθνή και ελληνικά συνέδρια, ήταν ομιλητής σε 95, έχει συμβάλλει στη συγγραφή 4 επιστημονικών βιβλίων και 57 άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά.
Ο κ. Σελβιαρίδης από το 2006 έως το 2008 διετέλεσε Διευθυντής στην Α΄ Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ η οποία τον Ιούλιο του 2007, μετά από αξιολόγηση από την Joint Residency Advisory and Accreditation Committee (JRAAC) της E.A.N.S. και της U.E.M.S., έλαβε πιστοποίηση ότι πληρεί τα υψηλά standards για την εκπαίδευση, της Ευρωπαϊκής Νευροχειρουργικής.
Είναι η δεύτερη Κλινική του Α.Π.Θ. και η πρώτη νευροχειρουργική Κλινική πανελλαδικά που παίρνει αυτή τη σημαντική διάκριση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας