Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση από την κομματική οργάνωση Σιάτιστας του ΚΚΕ

Η Κομματική οργάνωση Σιάτιστας του ΚΚΕ χαιρετίζει την απόφαση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας για συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση και στην συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη που οργάνωσε η πανελλήνια ένωση γονέων και κηδεμόνων Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων Ελλάδας.
Τη στιγμή όμως  που διαλύεται η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, που το Υπουργείο Παιδείας προκλητικά ομολογεί ότι δεν πρόκειται να καλύψει τα κενά που υπάρχουν και ενώ στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας υπάρχουν πάνω από 286 ώρες κενά, κι ακριβώς για όλα αυτά ο Σύλλογος Γονέων αποφάσισε τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση, η διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου, λειτουργώντας ως εκπρόσωπος τύπου του Υφυπουργού Παιδείας κυρίου Παπαθεοδώρου, χρησιμοποιώντας προβοκατόρικα την ερώτηση για τα Μουσικά σχολεία του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα, μία μέρα πριν την πανελλαδική κινητοποίηση, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καθησύχαζε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στα Μουσικά Σχολεία, ότι όλα πάνε καλά και ότι η Κυβέρνηση έχει πρόθεση να λύσει όλα τα προβλήματα.
Προτρέποντας στην ουσία γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να μην συμμετέχουν στην κινητοποίηση με τη δικαιολογία ότι δυσφημίζεται το σχολείο.
Την ώρα μάλιστα της αναχώρησης γονέων και μαθητών για την συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη η διευθύντρια του σχολείου με ορισμένους καθηγητές έφτασαν σε σημείο να μοιράζουν σε μαθητές και γονείς απόκομμα του Ριζοσπάστη με θέμα τις κινητοποιήσεις των Μουσικών Σχολείων, την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΝΕ για το θέμα, φυλλάδια με ολόκληρη την απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας Παπαθεοδώρου στην ερώτηση του ΚΚΕ για τα Μουσικά Σχολεία λέγοντας «Να που πάτε!», προφανώς θέλοντας να πείσουν τους γονείς και τους μαθητές ότι η συγκέντρωση οργανώνεται από το ΚΚΕ, άρα δεν πρέπει και να συμμετέχουν.
Το ΚΚΕ δεν κρύβει ούτε έκρυψε ποτέ ότι στηρίζει τους αγώνες των εργαζόμενων. Πάντα ήταν στην πρώτη γραμμή υπερασπίζοντας τα δικαιώματά τους και στην προκειμένη περίπτωση υπερασπίζει το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών.  Από την πρώτη στιγμή, ανέδειξε τα προβλήματα των μουσικών σχολείων στη βουλή με ερωτήσεις και άλλες παρεμβάσεις, κάλεσε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές να αντιπαλέψουν το σύνολο αυτής της πολιτικής που οδηγεί τις λαϊκές – εργατικές οικογένειες στην εξαθλίωση και τα παιδιά τους στην αμορφωσιά.
 Οι αγώνες υποκινούνται από τα ίδια τα προβλήματα, από την πολιτική της Κυβέρνησης που τσάκισε τους μισθούς των εκπαιδευτικών, που αφήνει χιλιάδες γονείς άνεργους ή με μισθό 300-400 ευρώ χωρίς ασφάλεια, που αφήνει γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, οικογένειες χωρίς θέρμανση στις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα στην περιοχή μας.
Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς δεν πρέπει να αρκούνται στις φραστικές διαβεβαιώσεις του Υπουργού ότι όλα πάνε καλά.  Άλλωστε οι ίδιοι ζουν καθημερινά τις ελλείψεις στα σχολεία, τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, την υποχρηματοδότηση, τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Το ΚΚΕ παλεύει και καλεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές να παλέψουν από κοινού, να διεκδικήσουν:
-        Να καλυφθούν οι ανάγκες σε υποδομές, μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού
-        Δωρεάν και ασφαλείς μεταφορές για όλους τους μαθητές.
-        Να ολοκληρωθούν τα αναλυτικά προγράμματα εξασφαλίζοντας όλη την αναγκαία υποδομή ( οργάνων, βιβλίων κ.τ.λ.) για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των μουσικών και καλλιτεχνικών σπουδών από όλους τους μαθητές
-        Να προχωρήσει το Υπουργείο στην πιστοποίηση των μουσικών σπουδών στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα
-        Να παλέψουμε για μια αναβαθμισμένη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν μουσική εκπαίδευση που θα είναι στοιχείο της γενικής παιδείας.
Η Κομματική Οργάνωση Σιάτιστας θα συνεχίσει να στηρίζει με όποιον τρόπο μπορεί τους αγώνες του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου.

                                                                                     
         ΣΙΑΤΙΣΤΑ 31/1/2013  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας