Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Σέρβια: Ιδρύεται Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων ιδρύεται στην πόλη των Σερβίων μετά και την σχετική απόφαση που υπογράφεται από τον Υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα και η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 18 Ιανουαρίου. Να σημειωθεί ότι, αρχικά, ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού δεν συμπεριλαμβάνονταν στους δήμους όπου θα ιδρυθούν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος, κατά την τελευταία συνεδρίαση του σώματος, ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση των πολιτών σε ορισμένες από τις εκκρεμότητες τους με το δημόσιο (την εφορία).

Όπως τόνισε σχετικά, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος: «Στις 3 Ιανουαρίου εκδόθηκε η Υπουργική απόφαση, που ανάμεσα στους άλλους Δήμους, συγκαταλέγεται η ίδρυση του Φορολογικού ΚΕΦ Σερβίων. Είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για το δήμο, μετά από τόσο αγώνα και της τοπικής κοινωνίας και της Δημοτικής Αρχής. Βέβαια, από δω και στο εξής για τη λειτουργία του φορολογικού αυτού Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων».
Παράλληλα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στις θετικές εξελίξεις σχετικά με την ίδρυση Γραφείου Διοικητικής Υποστήριξης του ΙΚΑ στα Σέρβια.  Χαρακτηριστικά, ο κ. Κωνσταντόπουλος, δεν παρέλειψε να προσθέσει πως μαζί με το κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, υπάρχουν και κάποιες θετικές εξελίξεις, χωρίς ωστόσο να είναι οριστικές, για το ΙΚΑ Σερβίων. Όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος μεταξύ άλλων: «Ήρθαμε πριν από μερικές ημέρες σε επαφή με τα κεντρικά του ΙΚΑ, στην Αθήνα. Μετά τις επιστολές που είχαμε στείλει, με τις οποίες διαβεβαιώναμε τον διοικητή του ΙΚΑ ότι αναλαμβάναμε τα λειτουργικά έξοδα, ήρθε ένας μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ελέγξει τον χώρο τον οποίο προορίζεται για τη στέγαση του γραφείου του ΙΚΑ, το οποίο θα παραμείνει ως γραφείο διοικητικής υποστήριξης».
Και στις δύο περιπτώσεις ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού, στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των δημοτών, θα διαθέσει κατάλληλους χώρους στέγασης για την λειτουργία των δύο υπηρεσιών αναλαμβάνοντας το κόστος λειτουργίας τους, (πλην της μισθοδοσίας των υπαλλήλων), όπως επισημαίνεται σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας