Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Αποσύρθηκε το γάλα στο οποίο βρέθηκε καρκινογόνος τοξίνη

Νέο διατροφικό σκάνδαλο συγκλόνισε τα Βαλκάνια τις τελευταίες ημέρες όταν η καρκινογόνος τοξίνη, αφλατοξίνη, εντοπίστηκε σε γάλα στη Σερβία. Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάσιτς,υπογράμμισε την ανάγκη να επικρατήσει ψυχραιμία και ζήτησε υπεύθυνη στάση από τους πολιτικούς και τα εμπλεκόμενα μέρη στο διατροφικό σκάνδαλο με την ύπαρξη αφλατοξίνης σε γάλα.


"Ως υπεύθυνοι πολιτικοί δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να χρησιμοποιήσουν το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο - την υγεία των πολιτών και των παιδιών - για πολιτικές εκστρατείες. Η κυβέρνηση συνεδρίασε για να συζητήσει το θέμα και το σημαντικό ζήτημα για εμάς είναι να υπάρχει ένα σύστημα που λειτουργεί" τόνισε ο κ. Ντάσιτς, στη διάρκεια εμφάνισής του στον τηλεοπτικό σταθμό Β92.

Η πρόκληση πανικού, πρόσθεσε, είναι αντιπαραγωγική και γι' αυτόν τον λόγο απηύθυνε έκκληση προς όλους να σταματήσουν να προκαλούν πανικό, καθώς, όπως είπε, κλονίζεται η εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού στα εγχώρια προϊόντα, καταστρέφονται οι παραγωγοί και σε καμία περίπτωση δεν επιλύεται το πρόβλημα.

"Εάν η κυβέρνηση και τα αρμόδια κρατικά όργανα ανακοίνωσαν ότι αυτή η επιβλαβής ουσία (η αφλατοξίνη) βρέθηκε σε ορισμένα προϊόντα τα οποία αποσύρθηκαν από την αγορά και ότι τα υπόλοιπα προϊόντα είναι ασφαλή, τότε στηρίζω τις δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας Γκόραν Κνέζεβιτς, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από ένα διαφορετικό πολιτικό κόμμα" υπογράμμισε.


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας