Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Κοζάνη: Θεατρικές παραστάσεις

Κοζάνη: «Καλά ξεμπερδέματα» στην Άγονη γραμμή του ΔΗΠΕΘΕ
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της Άγονης Γραμμής, την θεατρική παράσταση «Καλά ξεμπερδέματα», στην Κοζάνη, αύριο Σάββατο 30, την Κυριακή 31 Μαρτίου και την Δευτέρα 1 Απριλίου, στην αίθουσα των «Οχληρών» στις 9 το βράδυ. Η παράσταση βασίζεται σε μια σειρά κωμικών διηγημάτων του Άντον Παύλοβιτς Τσέχωφ, που με τα έργα του σημάδεψε την Ιστορία του Θεάτρου.
Πρόκειται για μία πρωτότυπη συρραφή από αστείες ιστορίες της επαρχίας, που περιγράφουν τα ήθη και την καθημερινότητα των ανθρώπων. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Μαρία Θρασυβουλίδη Πηνελόπη, Τσούτσουβα και Μιχάλης Φραγκιαδάκης. Όπως τόνισαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου οι συντελεστές, η παράσταση θα ταξιδέψει σε 15 πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας ακολουθώντας τα μονοπάτια της «Άγονης Γραμμής» που για 6η χρονιά πραγματοποιεί το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ενώ παράλληλα κάλεσαν το θεατρόφιλο κοινό να δουν μια παράσταση που προσφέρει άφθονο γέλιο με κείμενα από 5 έργα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα.Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 8 €. Για τους «Φίλους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ» και τους Συλλόγους: 6 €. Ισχύουν εισιτήρια του Ο.Γ.Α. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 24610-24062ΕΡΑ Κοζάνης – Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου


 Πτολεμαϊδα: Επανάληψη θεατρικής παράστασης
Η Θεατρική συντροφιά Πτολεμαίδας στηρίζοντας τις δράσεις της ομάδας Αλληλεγγύης Πολιτών Εορδαίας επαναλαμβάνει την παρουσίαση της παράστασης « ΚωμΟδύσεια» σήμερα Παρασκευή στις 8.30 το βράδυ στο Πνευματικό κέντρο της πόλης . Οι θεατές αντί για εισιτήριο θα προσφέρουν τρόφιμα ενισχύοντας το κοινωνικό παντοπωλείο.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Κοζάνη: «Το Νησί των Θησαυρών» στην Αίθουσα Φίλιππος Η θεατρική παράσταση«Το Νησί των Θησαυρών» θα παρουσιαστεί στη Λέσχη αξιωματικών φρουράς Κοζάνης, το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 6:15 το απόγευμα. Το έργο είναι μια διασκευή για όλη την οικογένεια, που υπόσχεται αληθινή περιπέτεια και ένα ταξίδι σε κόσμους διαφορετικούς που διεγείρουν την παιδική φαντασία, από το Θέατρο του Βορρά, που μετέφερε το γνωστό κλασσικό μυθιστόρημα στην σκηνή. Η παράσταση, η οποία βασίζεται σε ένα κείμενο ειδικά διασκευασμένο για παιδιά  φιλοδοξεί να γνωρίσουν και οι σημερινοί μικροί  «επίδοξοι πειρατές»,  το κλασικό αυτό αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας  και να ανακαλύψουν την ομορφιά του ταξιδιού. Μέσα από διαδραστικό παιχνίδι, τα παιδιά διαμορφώνουν τα ίδια το τέλος της ιστορίας,  ζουν την περιπέτεια και κυρίως επιλέγουν ποιος είναι ο θησαυρός, που τα ίδια πρέπει να βρουν. Εισιτήρια προπωλούνται στο Δισκοπωλείο Πούλιος Ηχοδομή Πλατεία Ελευθερίας 4. Τηλ. 24610 38006, 24610 38006.Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος  8 ευρώ.
ΕΡΑ Κοζάνης – Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου
Πτολεμαΐδα: Θεατρική παράσταση «Ιφιγένεια…εν Μαύροις»
Ο Σύλλογος Ενάντια στις Εξαρτήσεις, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον τομέα της πρόληψης, παρουσιάζει το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, το έργο του Δημήτρη Ψαθά: «Ιφιγένεια…εν Μαύροις» από την θεατρική ομάδα εφήβων του Συλλόγου. Την επιμέλεια του έργου και τον συντονισμό της ομάδας ανέλαβαν η Φωτεινή Βύρλιου, φιλόλογος και ο Δημήτρης Πενέκελης, ψυχολόγος.  Το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης θα καλύψουν εφηβικά μουσικά σχήματα. Είσοδος ελεύθερη.
ΕΡΑ Κοζάνης – Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου
 
Κοζάνη: η «Ελένη» από την θεατρική ομάδα Ταξιδευτές του Θεάτρου 
Η θεατρική παράσταση με τίτλο «Ελένη» από την θεατρική ομάδα Ταξιδευτές του Θεάτρου, θα παρουσιαστεί την Κυριακή 31 Μαρτίου και Δευτέρα 1 Απριλίου, στην Αίθουσα Τέχνης  του Δήμου Κοζάνης, στις 8 το βράδυ. Στην παράσταση που αποτελείται από μια σύνθεση κειμένων για την Ελένη από την Ιλιάδα, τον Γιάννη Ρίτσο, του Ευριπίδη και τον Σεφέρη, συμμετέχουν το 1ο 2ο 3ο 4ο ΓΕΛ Κοζάνης, τα Γυμνάσια 2Ο 3Ο 4Ο και 5Ο και τα δημοτικά 2 και 17 Χαρισίου Μεγδάνη και Χαρισίου Μούκα. Ο Τρωικός πόλεμος τότε ο οικονομικός πόλεμος σήμερα θα βρεθεί επί σκηνής με την υπογραφή της Γιάννας Γκουτζιαμάνης που σκηνοθετεί την παράσταση.
ΕΡΑ Κοζάνης – Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας