Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Oπως μας βολεύει

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ Κοζάνης
Και να που η αγαπημένη Ευρώπη, αυτή που μας ταΐζε, μας έδινε επιδοτήσεις, μας έστελνε ταξίδια, μας πήγαινε Erasmus, έγινε κακιά. Η καλή αγελάδα που την αρμέγαμε κανονικά και θεωρούσαμε αυτονόητη τη συμπαράστασή της σε όλα μας τα προβλήματα, μετατράπηκε εν μια νυκτί στο χειρότερο εχθρό μας.
Πως; Χάρη στις δηλώσεις αρκετών πολιτικών και αξιωματούχων της χώρας με χαρακτηριστικότερη όλων αυτή του προέδρου της Δημοκρατίας που μίλησε για «Ευρωπαϊκή Eνωση που επιλέγει  τα θύματά της και δημιουργεί χάσματα».

Τέτοιες δηλώσεις κρύβουν έναν απύθμενο λαϊκισμό και δηλώνουν το πόσο κατώτερο των περιστάσεων είναι το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας. Γιατί λαϊκισμός είναι να ταυτίζεις εσκεμμένα τη Γερμανία με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα συνολικά και να χρεώνεις στην Ε.Ε. συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις που έλαβαν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.
Το να στρέψεις μια κοινωνία εναντίον του ευρωπαϊκού οράματος είναι μια πολύ εύκολη υπόθεση, με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν. Το θαύμα είναι να καταφέρεις να προσεγγίσεις το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις και να διαχωρίσεις το συνολικό διακύβευμα από τη μικροπολιτική εκμετάλλευση. Και ως γνωστόν οι πολιτικοί μας δεν είναι θαυματοποιοί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας