Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Κατάθεση ψυχής και σωτήρια εκτός έδρας νίκη για τον ΑΟΤ! Λιβαδερό - Τρανόβαλτο 0-1 (video)

Κατάθεση ψυχής έκαναν οι παίκτες του Α.Ο. Τρανοβάλτου στο τελευταίο παιχνίδι της περιόδου και με την εκτός έδρας νίκη επί της Αναγέννησης Λιβαδερού το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, κρατήθηκαν στην κατηγορία. Μια εφιαλτική -ποδοσφαιρικά- χρονιά, στην οποία φλέρταραν σχεδόν όλο το διάστημα με το φάσμα του υποβιβασμού, έληξε αίσια… Η ανασύνταξη, η σοβαρότητα και το πάθος στις τελευταίες αγωνιστικές έφεραν αποτέλεσμα.  

Οι παίκτες του Τρανοβάλτου μπήκαν στο γήπεδο κυνηγώντας ένα αποτέλεσμα -τη νίκη- και έχοντας το αυτί τους στο γήπεδο της Μεσιανής περιμένοντας στραβοπάτημα των γηπεδούχων. Όλα ήρθαν κατ’ ευχήν γι αυτούς, αφού πήραν παλικαρίσια το τρίποντο και το παιχνίδι στη Μεσιανή έληξε ισόπαλο.
Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, με το Τρανόβαλτο να προσέχει περισσότερο τα μετόπισθεν και το Λιβαδερό να δημιουργεί καλύτερες φάσεις για γκολ που πέρασαν ανεκμετάλλευτες, με χαρακτηριστικότερη αυτή του 43΄ όταν σε τετ α τετ επιθετικού με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Κούρα, ο τελευταίος βγήκε έγκαιρα, έκλεισε το οπτικό πεδίο και απέκρουσε με τα γόνατα το πλασέ, αποσοβώντας παραβίαση της εστίας του. Οι γηπεδούχοι επίσης είχαν δημιουργήσει στο 12΄, στο 25΄ και στο 38΄ πολύ επικίνδυνες καταστάσεις με περίτεχνους συνδυασμούς που δεν είχαν ευτυχή γι αυτούς κατάληξη. Καλές επιθετικές προσπάθειες  και σουτ είχε και το Τρανόβαλτο στο 17΄, στο 29΄και στο 36’, που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον σταθερό τερματοφύλακα των γηπεδούχων Φωτιάδη. Το κλείσιμο του ημιχρόνου βρήκε τις ομάδες στο 0-0 με την εικόνα των γηπεδούχων να είναι λίγο καλύτερη.
Τα δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον, πρόσφερε συγκινήσεις και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, με την αγωνία βέβαια των παραγόντων και των φιλάθλων του Τρανοβάλτου να είναι στο "κόκκινο".
Σχετικά νωρίς, στο 50΄, το Τρανόβαλτο ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ όταν σε μπροστινή διεκδικήσιμη μπαλιά, ο Χρήστος Ντανάτσας ξεπετάχτηκε όμορφα, προσπέρασε την αντίσταση του αμυντικού και πλάσαρε τον τερματοφύλακα του Λιβαδερού γράφοντας το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Η αντίδραση των παικτών του Λιβαδερού ήταν σφοδρή και στο αμέσως επόμενο διάστημα δημιούργησε μεγάλες φάσεις για να ισοφαρίσει τον αγώνα. Στο 55΄ σε προσπάθεια των γηπεδούχων από δεξιά η μπάλα έφτασε στον Μπάμπη Τσιτσιούρη -κορυφαίος του Λιβαδερού-, ο οποίος προσπέρασε δυο αμυντικούς και από τη μικρή περιοχή σούταρε δυνατά για να κάνει ο τερματοφύλακας του Τρανοβάλτου Κούρας  την επέμβαση του αγώνα, αποκρούοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Η εκτέλεση του κόρνερ -56΄- επεφύλασσε τη μεγαλύτερη φάση του αγώνα αφού σε καρφωτή κεφαλιά επιθετικού των γηπεδούχων, η μπάλα χτύπησε με δύναμη στη δεξιά συμβολή των δοκαριών του Κούρα και αποκρούστηκε!
Οι φάσεις αυτές χτύπησαν το "καμπανάκι" στον προπονητή του Τρανοβάλτου, που έδωσε αμέσως εντολή να δημιουργηθούν δυο ζώνες άμυνες πίσω από το κέντρο για να περιορίσουν τους παίκτες του Λιβαδερού και να "χτυπήσουν" με αντεπιθέσεις. Η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με τα ψυχικά αποθέματα και την αυτοθυσία που επέδειξαν στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι, έφεραν αποτέλεσμα, αφού φάνηκε να εγκλώβισε του παίκτες της Αναγέννησης, ενώ παράλληλα δημιούργησε προϋποθέσεις για καλές αντεπιθέσεις που θα μπορούσαν να αποφέρουν ένα ακόμη γκολ. Σε μια απ’ αυτές μάλιστα, στο 85΄,  ανατράπηκε από πίσω ο Ντανάτσας που έμπαινε μόνος του στην αντίπαλη περιοχή και που είχε σαν συνέπεια την αποβολή του αμυντικού του Λιβαδερού με απευθείας κόκκινη κάρτα. Στα υπόλοιπα λεπτά οι παίκτες του Τρανοβάλτου κράτησαν με σχετική άνεση μακριά από θέση βολής τους γηπεδούχους και το λυτρωτικό τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή τους βρήκε να πανηγυρίζουν έξαλλα, μαθαίνοντας βέβαια και το τελικό ισόπαλο 3-3 της Μεσιανής με την Ακαδημία Βοΐου!
Οι παίκτες του Λιβαδερού, παρότι το παιχνίδι γι αυτούς ήταν βαθμολογικά αδιάφορο, αγωνίστηκαν με πάθος, έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία, αλλά στάθηκαν άτυχοι στις 3-4 πολύ μεγάλες φάσεις που δημιούργησαν.
Στον ΑΟΤ καλούνται πλέον να σχεδιάσουν την επόμενη περίοδο με μεγαλύτερη προσοχή, ώστε να αποφύγουν παρόμοιες ψυχοφθόρες καταστάσεις!
Πολύ καλή η διαιτησία των Πανυτσίδη – Παπαχαρίση – Αμαραντίδη.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ
Φωτιάδης Κυρ., Ζάνι Ι, Παπαγεωργίου Αθ., Πουρνάρας Δημ., Πουρνάρας Ιωάν., Τσιτσιούρης Χαρ., Τσιόκανος Αθ., Ζάνι ΙΙ., Τζήκας Ιωάν., Τσιανάκας Γεώργ., Μίχος Μιχ. Αγωνίστηκαν ακόμη σαν αλλαγές οι, Τσιόκανος Ι. – Τσιτσιούρης Ι. – Ζαραμπούκας Γ.
Προπονητής: Μίχος Γεώργιος
Α.Ο. ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ
Κούρας Αθ., Παντελαίος Δημ., Γκουτζιομήτρος Θωμ., Καραδήμος Νικ., Βητόπουλος Αντ., Ντούσιας Ιωάν., Νακόπουλος Αθ., Λάμπρος Χρ., Καραμήτρος Ιωάν., Ντανάτσας Χρ., Παπανικόπουλος Θ. Αγωνίστηκε σαν αλλαγή ο Κοζικόπουλος Χρ.
Την ομάδα κοουτσάρισε με απόλυτη επιτυχία ο Θοδωρής Παπανικόπουλος.
Γ.Μαστρ./mikrovalto.gr
     

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας