Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Μεταξάς - Τρανόβαλτο 1-0


Κυριακή 31 Μαρτίου 2013/23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Με νικήτρια την γηπεδούχο ομάδα του Μεταξά απέναντι στην ομάδα του Τρανοβάλτου με σκορ 1-0, έληξε το ντέρμπι των ουραγών του βαθμολογικού πίνακα της Β΄ κατηγορίας – 1ου ομίλου ΕΠΣ Κοζάνης την 23η αγωνιστική, το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2013. Ένα αποτέλεσμα που αφήνει ανοιχτή την τελευταία χαραμάδα σωτηρίας στην ομάδα της Προόδου Μεταξά και παρατείνει την αγωνία της ομάδας του Α.Ο. Τρανοβάλτου,  που ήθελε με νίκη να βρεθεί επιτέλους στη λυτρωτική 3η θέση από το τέλος της βαθμολογίας!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Τρανοβάλτου να επικρατεί στο χώρο του κέντρου και να επιτίθεται κατά κύματα προς της εστία του Μεταξά, δίνοντας την εντύπωση της εύκολης επικράτησης των φιλοξενούμενων. Παρ’ όλα αυτά η εστία του Μεταξά δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα σοβαρά και ενώ διαφαινόταν ότι οι ομάδες θα πήγαιναν στο ημίχρονο με το 0-0, κόντρα στη ροή του αγώνα, η ομάδα του Μεταξά στο 44΄ προηγήθηκε στο σκορ σε μια από τις συνολικά 3-4 επισκέψεις στην εστία του Τρανοβάλτου. Στο χρονικό αυτό σημείο η ομάδα του Μεταξά κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή του Τρανοβάλτου. Στο γέμισμα που ακολούθησε μέσα στην περιοχή ο κεντρικός αμυντικός Καρανάτσιος που είχε προωθηθεί, με γυριστή κεφαλιά ανάμεσα σε τρεις αμυντικούς -και με πλάτη στο τέρμα- έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα του Τρανοβάλτου που δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης, γράφοντας εν μέσω έντονων πανηγυρισμών το 1-0!
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Τρανοβάλτου φάνηκε να μπαίνουν πιο αποφασιστικά για να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα, κάνοντας 2-3 καλές επιθέσεις στο πρώτο δεκάλεπτο, που δεν καρποφόρησαν. Γρήγορα όμως τους κατέβαλε το άγχος και η νευρικότητα, με αποτέλεσμα οι επιθέσεις τους να είναι άναρχες και χωρίς καθαρό μυαλό, απέναντι στο ηρωικό και παθιασμένο παιχνίδι των γηπεδούχων. Έτσι παρά τη συντριπτική κατοχή-υπεροχή τους, τη σχετικά καλή ανάπτυξη μέχρι το ύψος της περιοχής και το συνωστισμό παικτών της στην επίθεση, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες. Αντίθετα η ομάδα του Μεταξά βρήκε την ευκαιρία -μιας και η αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων ήταν περιορισμένη λόγω προώθησης των αμυντικών στην επίθεση- να αντεπιτεθεί και να χάνει 2-3 πολύ μεγάλες ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο γκολ! Από ένα σημείο και μετά βέβαια το παιχνίδι αναλώθηκε σε διαμαρτυρίες και καθυστερήσεις από τραυματισμούς και «τραυματισμούς», για να τελειώσει το παιχνίδι μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από του παίκτες και τους φιλάθλους του Μεταξά και με τους παίκτες του Τρανοβάλτου να αναρωτιούνται πως χάθηκε αυτό το παιχνίδι.
Παρά τη φαινομενική ανωτερότητα και την κατοχή μπάλας από το Τρανόβαλτο, το αποτέλεσμα, με βάση τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δυο ομάδες, θεωρείται δίκαιο και θα μπορούσε η νίκη του Μεταξά να ήταν ευρύτερη.
Αφήσαμε τη διαιτησία (Παπαχαρίσης – Βασιλειάδης – Δήμος) για το τέλος και αξίζει να γίνει μια ιδιαίτερη αναφορά. Κατ’ αρχάς το παιχνίδι, διαιτητικά είχε το χαρακτήρα «υψηλού κινδύνου» λόγω της κρισιμότητας του και της γενικότερης καχυποψίας σχετικά με τη διαιτησία. Είναι αλήθεια ότι αυτό φάνηκε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αφού το σύνολο των ποδοσφαιριστών αμφισβητούσε σχεδόν κάθε απόφαση του διαιτητή, ο οποίος κατά την άποψή μας ήταν πολύ καλός και ακριβοδίκαιος στα σφυρίγματά του. Αρκέστηκε να δείξει αρκετές κίτρινες κάρτες, απέφυγε κάποιες δεύτερες κίτρινες -κόκκινες- με «το γράμμα του κανονισμού» για διαμαρτυρίες κυρίως ή δυνατά μαρκαρίσματα και ορθώς έπραξε, διότι αλλιώς θα πυροδοτούνταν το παιχνίδι και θα ήταν δύσκολο να τελειώσει ομαλά…
Πάντως και το γεγονός ότι παρά τα πολλά νεύρα που επικρατούσαν στον αγωνιστικό χώρο, οι αντίπαλοι παίκτες αποχώρησαν αλληλοσυγχαιρόμενοι και αγκαλιασμένοι από το γήπεδο, λέει πολλά…
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΕΜΑΣ ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΕΤΑΞΑ
Καραμούζας Αργύρης, Κουτσογιώτας Θωμάς, Παπαϊωάννης Δημήτρης, Λάιος Ευθύμιος, Καρανάτσιος Αθανάσιος, Πιστόλας Γεώργιος, Κοκαράκης Ιωάννης, Παρασκευόπουλος  Χρήστος, Πιστόλας Χρ., Μίχος Γεώργιος.
Αναπληρωματικοί: Μπατσίλας Λαζ., Παπαθανασίου Ιωάν., Καραχάλιος Κων/νος, Πιστόλας Κων/νος, Σαφαρίκας Φωτ., Παπαχαρισίου Κ., Μαργαρίτης Αθ.
Α.Ο. ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ
Κούρας Σάκης, Πελέκας Κώστας, Γκρανόπουλος Βασίλης, Καραδήμος Νικόλαος, Βητόπουλος Αντώνης, Γκουτζιομήτρος Θωμάς, Νακόπουλος Αθανάσιος, Καραμήτρος Ιωάννης, Πατσικόπουλος Ευστάθιος, Ντούσιας Ιωάννης, Λάμπρος Χρήστος.
Αναπληρωματικοί: Κοζικόπουλος Αθανάσιος, Ντούσιας Αθανάσιος, Σκετόπουλος Ευάγγελος, Γκούμας Ηλίας, Δροσινάκης Γεώργιος.
Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας