Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Στα 16εκ ευρώ τα χρέη των καταναλωτών στη ΔΕΥΑΚ για νερό και τηλεθέρμανση - Δικαστικά κινείται η επιχείρηση σε 100 περίπου περιπτώσεις

του Γιάννη Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Στο ποσό των 16εκ ευρώ ανέρχονται τα χρέη των νοικοκυριών του Δήμου Κοζάνης προς την ΔΕΥΑΚ. Eνα ποσό ιδιαίτερα μεγάλο με την επιχείρηση να προσπαθεί να βρει τρόπο να διασφαλίσει τις απαιτήσεις της.
Αυτή την περίοδο μάλιστα υπάρχουν 100-110 περιπτώσεις καταναλωτών, που έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια από τη ΔΕΥΑΚ και με δικαστικές αποφάσεις διεκδικεί τα χρωστούμενα.

«Οι απαιτήσεις από τους καταναλωτές είναι ένα μεγάλο θέμα για μας και μάλιστα σε δύσκολες εποχές» αναφέρει η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νούλα Τομπουλίδου, η οποία προσθέτει ότι «το αίσθημα δικαίου επιβάλλει όλοι να αποδίδουν στην επιχείρηση αυτό, που τους αναλογεί».
 Ιδιαίτερα επικριτική είναι η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κοζάνης Aννα Νανοπούλου, η οποία τονίζει πως «η ΔΕΥΑΚ εις βάρος των πολλών, οι οποίοι κάτω από  ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες ανέχειας, πηγαίνουν και πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, επιτρέπει κάποιοι άλλοι συμπολίτες, εκ των οποίων και κάποιες επαγγελματικές στέγες, και όχι τώρα με την κρίση αλλά πολύ πριν, να έχουν συσσωρευμένα χρέη. Η ΔΕΥΑΚ θα πρέπει να επιδιώξει την αποπληρωμή των χρεών  δικαστικά, ειδικά χρέη παρελθόντων ετών.Κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ και αυτό είναι κάτι, που το πληρώνουμε όλοι μας».
Ο Λευτέρης Ιωαννίδης της  Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος να ζεις, επισημαίνει πως   τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΚ πρέπει να μας προβληματίσουν λόγω των πολύ μεγάλων  απαιτήσεων και υποχρεώσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας