Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΥΠΕΣ: Η απόφαση για τα 362,7 εκατ. σε 99 δήμους για τα ληξιπρόθεσμα -Συμπεριλαμβάνει τους Δήμους Βοΐου, Εορδαίας και Σερβίων-Βελβεντού

Την επιχορήγηση συνολικού ποσού έως 362.783.175,00 ευρώ σε 99 δήμους της χώρας αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών (ΑΔΑ: ΒΕΑΚΝ-04Σ).
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η επιχορήγηση «θα αποδοθεί τμηματικά, ανάλογα με τις δυνατότητες απορρόφησης κάθε φορέα και σύμφωνα με τις σχετικές μεταφορές πιστώσεων από το ΓΛΚ βάσει του υπ’ αριθμ. 10988/20-03-2013 εγγράφου μας, με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπό τον τίτλο “Επιχορήγηση ΟΤΑ προς κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων”».

Για την εξόφληση των οφειλών, απαιτείται η δημιουργία ειδικού λογαριασμού κάθε δήμου με τίτλο «Υπουργείο Εσωτερικών – Εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων Δήμου…» στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να διευκολύνεται η παρακολούθηση της διαδικασίας πληρωμών και η διενέργεια σχετικών ελέγχων που απορρέουν από συμβατική υποχρέωση του υπουργείου έναντι του υπουργείου Οικονομικών.
Οι εντολές εξόφλησης με τους τραπεζικούς λογαριασμούς (IBAN) των τελικών δικαιούχων θα υποβάλλονται από κάθε δήμο στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο εν συνεχεία θα τους αποστέλλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προς πληρωμή.
http://www.aftodioikisi.gr
kozanimedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας