Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

3η Γενική Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση μελών: ‘η Δημοτική Κίνηση ένα ακόμη βήμα μπροστά’

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 6 Απριλίου στο Κοβεντάρειο, η 3η Εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση της Κίνησής μας, η οποία συμπληρώνει (διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες) τρία χρόνια δημοκρατικής λειτουργίας, συν-δημιουργίας και αξιόπιστης παρέμβασης στα δημοτικά δρώμενα.

Η απερχόμενη Συντονιστική Επιτροπή εξέθεσε στα μέλη και τους φίλους τον απολογισμό της προηγούμενης περιόδου με εισηγήσεις του Λευτέρη Ιωαννίδη σχετικά με τα πεπραγμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο και της Ελένης Τασοπούλου αναφορικά με τις κινηματικές δράσεις[1].
Στη συνέχεια ο Κώστας Δεσποτίδης παρουσίασε τον πολιτικό  άξονα προγραμματισμού δράσεων της Κίνησης για την επόμενη περίοδο, ενώ ο Νίκος Κούρας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα-χρησιμότητα της ψήφισης ενός Καταστατικού ή Εσωτερικού Κανονισμού, απαραίτητου για την πιο εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Κίνησης.

Κοινή υπήρξε η εκτίμηση, όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων, ότι η Κίνηση κατά την άσκηση του θεσμικού της ρόλου, δια του εκπροσώπου της Λ. Ιωαννίδη, στο δημοτικό συμβούλιο έδρασε με υπευθυνότητα, πνεύμα συνεργασίας, αλλά και αυστηρότητα, όπου αυτό κρινόταν απαραίτητο, ενώ επέδειξε ήθος, πολιτικό πολιτισμό και διάθεση συνενόησης.

Ταυτοχρόνως θετικές κρίθηκαν οι κινηματικές δράσεις της Κίνησης, με φαντασία, πλούτο ιδεών και αποτελεσματικότητα και με τις οποίες η Κίνηση σε συνεργασία με πληθώρα φορέων, ομάδων πολιτών και προσώπων κατάφερε να δώσει στην πολιτική τη διάσταση που οραματιζόμαστε!

Αξίζει να τονιστεί η επιλογή της αίθουσας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και η οποία σημειολογικά παραπέμπει στο άνοιγμα της Κίνησης σε ολόκληρη την κοινωνία του Δήμου, στο κάλεσμα για περισσότερη συμμετοχή, πλατύτερες συναινέσεις, δημοκρατικότερες διαδικασίες και περισσότερη ανάληψη κοινωνικής ευθύνης!

Τέλος, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τον προτεινόμενο Απολογισμό και Προγραμματισμό και ψήφησε για την αναγκαιότητα ενός Εσωτερικού Κανονισμού Επιπλέον  ψήφισε τα μέλη της νέας Συντονιστικής Επιτροπής, τα οποία κατά αλφαβητική σειρά είναι:

1.      Βαλαής Γιώργος
2.      Γκλούμπος Τάσος
3.      Γκλούμπος Χάρης
4.      Δεσποτίδης Κώστας
5.      Δημόπουλος Παναγιώτης
6.      Διάφας Βαγγέλης
7.      Ζήγρα Αγγελική
8.      Ιωαννίδης Λευτέρης
9.      Κουζιάκης Χάρης
10. Κούρας Νίκος
11. Λιάκος Θέμης
12. Μαδίκα Τάσα
13. Μπουγιοτόπουλος Βασίλης
14. Μπουζαλής Γιώργος
15. Πλεξίδας Νίκος
16. Σιαμπανόπουλος Γιώργος
17. Τασοπούλου Ελένη
18. Τσουφλίδης Αντώνης



[1] Αναλυτικά ο Απολογισμός της Δημοτικής Κίνησης http://protovouliadk.files.wordpress.com/2013/04/ceb1cf80cebfcebbcebfceb3ceb9cf83cebccf8ccf82-ceb1cf80cf8c-14-1.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας