Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ένα καλά στημένο παιχνίδη;

Να ελπίζουμε ότι εκτός των άλλων ξένων επιβουλών κατά της Κύπρου να μην κρύβεται ένα καλοστημένο παιγνίδι πίσω από τις Ρωσικές καταθέσεις, που σχετίζεται με τη κρίση στη Συρία. Ίσως για να πειθαναγκασθεί η Ρωσία και να μην αντιδράσει σε μια σχεδιαζόμενη επίθεση κατά της Συρίας με άμεσο ξεκαθάρισμα της κατάστασης και απομάκρυνση του Άσσαντ.
Ίσως γι’αυτό και η επίσκεψη Μπαρόζο στη Μόσχα και σίγουρα δεν είναι τυχαία η συνάντηση Ομπάμα – Νεντανιάχου. Γι’αυτό δεν μας αφήνουν να βρούμε λύση εκτός Τρόικας και να καταλήξουμε σε μια συμφωνία με τη Ρωσία. Που θάναι η μόνη διέξοδος και σωτηρία για τη Κύπρο μετά από το πλήγμα που ήδη δεχθήκαμε από την απόφαση του EUROGROUP.

Η φωνή του Λαού στο τελεσίγραφο της Τρόικας ήταν βροντερή και ξεκάθαρη. Για ακόμα μια φορά ο Λαός στάθηκε μπροστά και άνοιξε το δρόμο.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩΘΗΛΕΙΑ για τη Κύπρο και το Λαό μας. Δεν υπάρχει δίλημμα όταν η κατάληξη είναι ο απαγχονισμός με τη θηλειά στο λαιμό μας.

Ο Μάρτιν Λόύθερ Κίνγκ έλεγε " Η ζωή μας τελειώνει όταν σιωπούμε για πράγματα που μας αφορούν…." Τα λόγια του πάντα αληθινά και επίκαιρα. Ιδιαίτερα για μας στη Κύπρο που συνηθίσαμε στην ανοχή, τη σιωπή και εξοικειωθήκαμε με την ηθική παρακμή σε μια ημικατεχόμενη Πατρίδα. Ας πούμε ξανά ενωμένοι ένα βροντερό ΟΧΙ στην επιχειρούμενη ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ Η ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΑΣΗΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ.

ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΟ EUROGROUP ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΛΛΑ Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.....ΑΣ ΕΝΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ.ΙΣΩΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Κάμνω έκκληση στα μέλη, τα στελέχη μα κυρίως στη σημερινή ηγεσία του ΔΗΚΟ να μην καταντήσουμε νεροκουβαλητές ξένων συμφερόντων.

Είναι φανερό πια ότι η συνταγή της Τρόικας είναι θανατηφόρα, είτε με άμεσο είτε με αργό θάνατο, που σταδιακά θα οδηγήσει στην άλωση της Κύπρου και την υποταγή του Λαού μας σε ξένα συμφέροντα.

Η μόνη διέξοδος όσο και να είναι οδυνηρή είναι η εξεύρεση λύσης εκτός Τρόϊκας.

Πρέπει να πείσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εξαντλήσει με θάρρος αποφασιστικότητα και διορατικότητα κάθε δυνατότητα για εξεύρεση Λύσης εκτός Τρόικας και ειδικότερα την επιδίωξη μιας ισορροπημένης συμφωνίας με τη Ρωσία. Αυτή την ώρα ο Πρόεδρος πρέπει να γίνει ΑΡΧΗΓΟΣ και να οδηγήσει το Λαό στη σωτηρία. Η δύναμη και η στήριξη του ο Λαός μας που είναι ενωμένος και αποφασισμένος. Οι ηγέτες που αντλούν τη δύναμη τους από το Λαό, χωρίς να ακούουν τις σειρήνες υποταγής σε ξένα συμφέροντα είναι αυτοί που μεγαλουργούν και ιστορικά δικαιώνονται.


Νίκος Κλεάνθους
Πρώην Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΚΟ
Και πρώην Βουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας