Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

«Μάστιγα» η απλήρωτη εργασία

του Σωκράτη Μουτίδη από το ΧΡΟΝΟ
Μάστιγα αποτελεί πλέον η απλήρωτη εργασία στον ιδιωτικό τομέα με εκατοντάδες επιχειρήσεις να μην πληρώνουν το προσωπικό και να χρησιμοποιούν τα χρήματα για της μισθοδοσίας για να καλύψουν άλλες ανάγκες.
Στις πρώτες θέσεις των επιχειρήσεων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, βρίσκονται τα σούπερ-μάρκετ.

«Το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας τείνει να γίνει πλέον καθεστώς. Ισχύει και στην περιοχή μας και αφορά μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ. Δεν πληρώνουν τους εργαζομένους και σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις που φθάνουν τους τρεις και τέσσερις μήνες. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο, γιατί ο εργαζόμενος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του, δεν μπορεί τελικά να ζήσει. Δεν μπορούν οι επιχειρήσεις αυτές να εκμεταλλεύονται το μπάχαλο που υπάρχει» λέει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης Αθ. Τολιόπουλος.
Οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας ξεκίνησαν συνεργασία προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τους επιχειρηματίες, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο. «Θα ζητήσουμε από όλους το φορείς να παρέμβουν άμεσα για να πληρωθούν και να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι» λέει ο κ. Τολιόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας