Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Τσίπρας Αλέξης: ο πολιτικός που βλέπει παντού καταστροφή

Όσο και να θέλεις να είσαι ψύχραιμος και μετριοπαθής στις εκτιμήσεις για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σε εμποδίσει.

Σε μια εποχή που χάνεται το σύμπαν και η διεθνής κοινότητα βρίσκεται σε αναβρασμό λόγω των ανακατατάξεων που συντελούνται εντός των τειχών του καπιταλιστικού συστήματος και οι ισορροπίες είναι ιδιαιτέρως λεπτές, ο Αλέξης Τσίπρας συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένος κρατικοδίαιτος και αργόμισθος συνδικαλιστής που ετοιμάζεται να τα κάνει λίμπα για την συντεχνία του, αδιαφορώντας για την ενότητα δράσης του συνόλου των εργαζομένων.


Αδυνατεί να εντάξει τις κινήσεις του και την στρατηγική του στα πλαίσια των υπαρχόντων συσχετισμών και κάνει το παν για να απομακρύνει συμμάχους.

Από το Ολαντρέου, έφτασε στο σημείο να μιλάει για γκάγκστερς ευρωπαίους δανειστές και εγχώριους υποτακτικούς. Όλα όσα γίνονται κατά την γνώμη του είναι καταστροφικά, προβλέπει συμφορές, σεισμούς και καταποντισμούς και κάνει περίεργους συσχετισμούς που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Πουλάει τρέλα και τσάμπα μαγκιές σε βάρος όμως της χώρας. Επιπόλαια και ανεύθυνα ανοίγει το απύλωτο στόμα του και πετάει τέτοιες κοτσάνες στον αέρα που αναρωτιέται κανείς αν έχει αντιληφθεί τις συνθήκες ελεγχόμενης χρεοκοπίας που βιώνει πραγματικά η χώρα και ότι δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παίζει με τις τύχες ενός ολόκληρου λαού.

Ξεχνάει βεβαίως ότι για να είσαι με ψηλά το κεφάλι, περήφανος και αξιοπρεπής, πρέπει να βρεις πρώτα τρόπο να συνέλθεις οικονομικά. Και επειδή το ταμείο είναι μείον και χρειάζεσαι βοήθεια, κοινώς δανεικά, κάνεις υπομονή και αγωνίζεσαι για να βγεις από το τούνελ, αναγνωρίζοντας και τις ευθύνες σου και όχι επιρρίπτοντας τα βάρη μόνο στους άλλους.

Ας προσέξει πολύ πάντως, γιατί με τέτοιες αντιμνημονικές ιδέες και πρακτικές, σε περίπτωση που αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου, ο θεός να μας φυλάει, θα του μείνει η χώρα στα χέρια. Και τότε θα ψάχνει ελικόπτερο να γλυτώσει όπως έγινε με τον Πρόεδρο της Αργεντινής, την τύχη της οποίας ευχήθηκε να είχαμε και εμείς. Αλέξη ήρεμααααα.
http://pame-mazi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας