Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΠΑΜΕ Κοζάνης: Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εργατική τάξη και τους αγώνες της

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Κοζάνης, το Π.Α.ΜΕ σε συνεργασία με τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις (ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης της ΟΓΕ) στην πορεία προς την Πρωτομαγιάτικη Απεργία έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων με στόχο να τιμήσει την μέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης και των αγώνων της. Πέρα από τις καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς ώστε το απεργιακό μήνυμα να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο θα γίνουν και οι παρακάτω εκδηλώσεις
Πέμπτη 25/4 στις 10:30 πμ
Παράσταση των σωματείων που συμμετέχουν στοΠΑΜΕ στον ΟΑΕΔ για την ανεργία και την αναγκαιότητα να ενισχυθεί άμεσα με πλέγμα μέτρων η ανακούφιση και η προστασία των ανέργων και των εργατικών-λαϊκών οικογενειών.
Παρασκευή 26/4 στις 10:30 πμ παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ για τις  από 1/5 σχεδιαζόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, 11η αύξηση τα τελευταία χρόνια.
Σάββατο 27/4 το πρωί πανεξόρμηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στα Σούπερ Μάρκετ ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και για την ενημέρωση εργαζόμενων και πελατών για την απεργιακή κινητοποίηση της 1ης Μάη.
Σάββατο 27/4 στις 7:00 μμ κοινή εκδήλωση με την Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης για το παιδικό βιβλίο
Κυριακή 28/4 το βράδυ ~ 8:00 μμ στην κεντρική πλατεία Κοζάνης έκθεση φωτογραφίας και άλλων υλικών καθώς και προβολή βίντεο αφιερωμένα στην πρωτομαγιά
Τρίτη 30/4 το βράδυ ~ 8:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Made in Dagenham» για την απεργία των γαζωτριών της Φόρντ στη Βρεττανία για ίση αμοιβή για ίση εργασία.
Τετάρτη 1/5 στις 10:3ο πμ απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων στον πεζόδρομο Κοζάνης
Οι εκδηλώσεις μας που είναι αφιερωμένες στην εργατική τάξη και τους αγώνες της δεν τελειώνουν την Πρωτομαγιά. Συνεχίζουμε τη Δευτέρα 13/5  στις 7:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης με την παρουσίαση του βιβλίου "Η άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος στις ΗΠΑ" και την προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ «Ταξισυνειδησία» που αναφέρεται στην ιστορία του ελληνοαμερικανικού ριζοσπαστισμού που αρχίζει με τα πρώτα κύματα της εργατικής μετανάστευσης των αρχών του 1900 και φθάνει ως τα μεταπολεμικά χρόνια του μακαρθικού κυνηγιού μαγισσών.
Ενώ για την Τετάρτη 17/5 το βράδυ διοργανώνουμε στον οικισμό εργατικών κατοικιών στη ΖΕΠ λαϊκό γλέντι αφιερωμένο στην εργατική τάξη.
Κοζάνη 23/4/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας