Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση-Γνωστοποίηση από το Σύλλογο ΑΜΕΑ του Δήμου Σερβίων και των πέριξ αυτού Δήμων

Αγαπητοί  φίλοι-ες  και συμπολίτες –σσες,
Στο χώρο των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και γενικότερα των ΑμΕΑ, εδώ και χρόνια δημιουργούνται, συσσωρεύονται και παραμένουν ανεπίλυτα  προβλήματα, τα οποία γεννήθηκαν  εξαιτίας της πολιτικής που ασκήθηκε σε τούτο τον τόπο, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Από τα ίδια λοιπόν τα πράγματα γεννήθηκε η ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας ενός Συλλόγου. (Όπως εξάλλου γίνεται σε κάθε τμήμα και κλάδο πολιτών και εργαζομένων)   

      Για να προστατεύσουμε λοιπόν τις κατακτήσεις μας και τα δικαιώματά μας, και για να τα διευρύνουμε ακόμα παραπέρα τα δικαιώματά μας, συνειδητοποιούμε την ανάγκη οργάνωσης και αγωνιστικής παρέμβασης αυτού του χώρου  (των ΑμΕΑ), προκειμένου να πετύχουμε λύσεις στα προβλήματά μας. Γι αυτό λοιπόν ιδρύθηκε και λειτουργεί στο χώρο των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των ΑμΕΑ στην περιοχή μας Σύλλογος ΑμΕΑ του δήμου Σερβίων.
      Στους κόλπους του περιλαμβάνει τους ανάπηρους, τους χρόνιους πάσχοντες και γενικότερα τα ΑμΕΑ, όπως αυτά προσδιορίζονται από την νομοθεσία. Περιλαμβάνει επίσης τους γονείς και κηδεμόνες παιδιών που αντικειμενικά δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν γενικότερα με βαριές αναπηρίες. Περιλαμβάνει επίσης γονείς και κηδεμόνες ανηλίκων αναπήρων παιδιών.
      Τα ΑμΕΑ δεν είναι άρρωστα άτομα, είναι ανάπηρα.
       Είναι σε αναπηρική κατάσταση.
      Ζουν με αυτή την κατάσταση χρόνια. Ζουν, εργάζονται και παλεύουν, -όπως όλοι οι εργαζόμενοι,- για να καλυτερεύσουν τη ζωή τους κι όχι μόνο την κατάστασή τους, αλλά για να ανακουφιστούν και να διευκολυνθούν από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
      Οικογένειες που έχουν ανάπηρο άτομο, χρειάζονται διπλάσια έξοδα από τις άλλες.
      Ο Σύλλογος αποτελεί τον αγωνιστικό πόλο συσπείρωσης όλων των αναπήρων που έχουν επιλέξει  το δρόμο της αλληλοβοήθειας της αλληλεγγύης και του αγώνα.
      Όπως γνωρίζετε, ο Σύλλογός μας ανήκει στην δύναμη της Ομοσπονδίας και της Συνομοσπονδίας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του. Όπως επίσης γνωρίζετε, τον Απρίλιο του 2012 ο Σύλλογός μας προχώρησε στην διενέργεια νόμιμων αρχαιρεσιών έπειτα από απόφαση Γενικής Συνέλευσης των μελών.   
      Τα μέλη εξέλεξαν νέο Δ.Σ.  στο οποίο δεν συμπεριλαμβανόταν ο προηγούμενος πρόεδρος, ενώ είναι σε εκκρεμότητα στα δικαστήρια της περιοχής διεκδικήσεις του Συλλόγου μας σε βάρος του.  
      Εν τέλει, ο πρώην πρόεδρος μαζί με άλλα μέλη του Συλλόγου αποχώρησαν από το Σύλλογό μας.
      Πρόσφατα  και καθώς απευθυνόμασταν σε φορείς και εταιρίες προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθειά μας, ενημερωθήκαμε ότι δεν είμαστε ο μόνος σύλλογος ΑμΕΑ στην πόλη μας, αλλά ότι υπάρχει και άλλος.    
     Πρόκειται για σύλλογο που συγκρότησαν τα ως άνω αναφερθέντα μέλη που αποχώρισαν από τον Σύλλογό μας.  
     Πρόκειται για κίνηση βαθύτατα διασπαστική, που προσβάλει τα ΑμΕΑ και τα «αναγκάζει να διαλέξουν στρατόπεδα».
     Θεωρούμε ότι είναι ευθύνη της Ομοσπονδίας και της Συνομοσπονδίας να πάρουν θέση στο συγκεκριμένο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην μικρή κοινωνία μας. Να καταδικάσει αυτή την διχαστική ενέργεια.
     Καλούμε την Διοίκηση της Ομοσπονδίας και της Συνομοσπονδίας να μην δεχτούν στη δύναμη τους το νέο σύλλογο σε περίπτωση που υπάρξει σχετικό αίτημα.
    Καλούμε τα μέλη μας,  τα ανάπηρα άτομα, που τυχόν δεν έχουν ακόμα γραφτεί στο Συλλογό μας, και φίλους και συγγενείς ΑμΕΑ, της ευρύτερης περιοχής των Σερβίων, να δυναμώσουν τον σύλλογό μας, εγγραφόμενοι και ενεργοποιούμενοι στα πλαίσια αυτού.
    Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς, συλλόγους, εμπορικό σύλλογο και τον Δήμο, να μην ανταποκριθούν σε οποιοδήποτε κάλεσμα στήριξης αυτής της διχαστικής κίνησης και να συμπαρασταθούν στο σύλλογο μας.
     
Με τιμή

Το  Δ.Σ.
                                              

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι ο μαυραγορίτης θα πουλάει όσπρια και σφουγγαράκια????...

Το Προφίλ μας