Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Βελβεντό: Ένταση και…διαμαρτυρίες κατοίκων κατά Δήμου-Περιφέρειας!

του Παναγιώτη Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Μόνο…πανηγυρικό δεν ήταν το κλίμα χθες, Πέμπτη, στο Βελβεντό και στη διαδικασία υπογραφής της σύμβασης για την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού της περιοχής. Και αυτό διότι η όλη «τελετή» επισκιάστηκε και πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω της παρουσίας, έξω αλλά και μέσα στο πρώην δημαρχείο, από μέλη της ΜΚΟ και κατοίκους του Βελβεντού, οι οποίοι για μια ακόμη φορά εξέφρασαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για τη «μεταχείριση» που έχει το Δ.Δ. τους από τη δημοτική αρχή, αλλά και για τον «Καλλικράτη», ζητώντας και πάλι την αυτονομία του πρώην Δήμου τους!


Μάλιστα, λόγω των όσων ακούστηκαν ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος αποχώρησε από τη διαδικασία, κάτω από τα συνθήματα των κατοίκων, ενώ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «Μέσα σ’ αυτό το κλίμα και όταν χαρακτήρισαν την Δημοτική Αρχή ως κατοχική αρχή, έντονα προσβεβλημένος αποχώρησα από την τελετή υπογραφής της σύμβασης μη θέλοντας να οξύνω ακόμη περισσότερο την ένταση».
Τις…διαμαρτυρίες των κατοίκων άκουσε κυρίως ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο οποίος είχε έντονη φραστική αντιπαράθεση με μερικούς εξ αυτών, τόσο στην είσοδο του πρώην δημαρχείου, όσο και εντός αυτού, στη συνέχεια.
 Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, την οποία υπογράφει ο δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος, έχει ως εξής:  «Παραβρεθήκαμε σήμερα σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στο Δημαρχείο του πρώην Δήμου Βελβεντού, στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού του Βελβεντού.
Είναι ένα έργο σημαντικό για το Βελβεντό, με περιβαλλοντική διάσταση που βελτιώνει την ποιότητα των νερών της λίμνης Πολυφύτου αλλά και τη ζωή των κατοίκων του οικισμού. Είναι ένα έργο για το οποίο θα έπρεπε να πανηγυρίζουν και οι κάτοικοι του Βελβεντού αλλά και αυτοί που συμμετείχαν στην ωρίμανσή του (πρώην Δήμος Βελβεντού).
Αντ’ αυτού γίναμε μάρτυρες έντονων φραστικών προπηλακισμών εναντίον του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Δακή, ο οποίος ωρίμασε και πλήρωσε την μελέτη ως πρώην Νομάρχης, από μερίδα πολιτών του Βελβεντού και ιδιαίτερα από τον πρώην Δήμαρχο.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα και όταν χαρακτήρισαν την Δημοτική Αρχή ως κατοχική αρχή, έντονα προσβεβλημένος αποχώρησα από την τελετή υπογραφής της σύμβασης μη θέλοντας να οξύνω ακόμη περισσότερο την ένταση.
Ζητώ συγνώμη από τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης αλλά και τους ψύχραιμους πολίτες του Βελβεντού για την ενέργεια μου αυτή, ο χαρακτηρισμός όμως περί κατοχικής αρχής προσβάλει βάναυσα εμένα προσωπικά, τη Δημοτική Αρχή και τους πολίτες του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.
Η Δημοτική Αρχή υπηρετεί και θα υπηρετεί το συμφέρον όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις και μισαλλοδοξία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας