Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Εικόνες που δεν τιμούν τον αγώνα του Βελβεντού…

Του Παναγιώτη Πλιάτσιου-»Πρωινός Λόγος» 12-4-2013

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Οι κάτοικοι του Βελβεντού και τα μέλη της ΜΚΟ έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται για τον «Καλλικράτη» και να επιμένουν στην αυτονομία του πρώην Δήμου τους. Και, ασφαλώς, και να κρατούν πανό και να κινητοποιηθούν την ημέρα που στην πόλη τους έρχονται τηλεοπτικές κάμερες και υπάρχει μια διαδικασία υπογραφής σύμβασης για ένα σημαντικό, αναμφίβολα, έργο. Επιπρόσθετα, μάλλον έχουν δίκιο και στο ότι ανάλογες διαδικασίες είναι μάλλον «πανηγυρικού» και «επικοινωνιακού» χαρακτήρα, χρόνια τώρα, από Νομαρχίες και Περιφέρειες (και λιγότερο από Δήμους). Για προφανείς, φυσικά, λόγους.

Είναι, όμως, εντελώς άλλο πράγμα μια κινητοποίηση με πανό και συνθήματα και άλλο οι απρεπείς διαμαρτυρίες και εκφράσεις, ακόμη και ύβρεις, ειδικά κατά του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή! Όχι από όλους, αλλά, όπως φαίνεται και στα σχετικά βίντεο, από μερικούς εκ των συγκεντρωθέντων, οι οποίοι ξεπέρασαν τα όρια. Ούτε και η, ουσιαστικά, εκβιαστική προσπάθεια να του εκμαιεύσουν τη δική του, προσωπική θέση και άποψη για το θέμα της αυτονομίας του Βελβεντού! Πόσο μάλλον όταν ο κ. Δακής στάθηκε (καλώς ή κακώς) μόνος του, απέναντί τους, για αρκετή ώρα, σεβόμενος τις όποιες θέσεις και απόψεις τους, σε ένα κλίμα που μόνο ήρεμο δεν ήταν!
Και, δυστυχώς, με τις χθεσινές εικόνες και τα όσα είδαμε όλοι στο Βελβεντό, η ΜΚΟ και οι εκεί κάτοικοι, όσο δίκιο και αν έχουν σε αρκετά ζητήματα ίσως, χάνουν και τη λεγόμενη «έξωθεν καλή μαρτυρία». Και οι χθεσινές στιγμές, έξω και μέσα από το πρώην δημαρχείο, δεν τιμούν σε καμία περίπτωση τον αγώνα τους για την αλλαγή του «Καλλικράτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας