Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ανάγκη έκφρασης

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ Κοζάνης
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λειτούργησαν λες και απελευθέρωσαν μονομιάς όλες τις ανάγκες έκφρασης που ήταν καταπιεσμένες και χωμένες βαθιά κάπου στα τρίσβαθα της ψυχής του καθενός.
Μέσα απο ένα τραγούδι, μια σκέψη ή μια διάσημη ατάκα που πετάει κανείς μέσα στον κυβερνοχώρο, μοιράζεται αυτό που του αρέσει, που τον λυπεί, που του κάνει εντύπωση.
Υπάρχουν άνθρωποι στο δρόμο που τους έχουμε διαδικτυακούς φίλους –μπορεί να μην τους χαιρετάμε δια ζώσης- και για τους οποίους γνωρίζουμε τελικά πολλά πράγματα για τον τρόπο που σκέφτονται και αντιδρούν στα πράγματα.

Oλο αυτό λειτουργεί αρκετά περίεργα, μέχρι τουλάχιστον να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τον τεράστιο όγκο της πληροφορίας που παίρνουμε εκόντες άκοντες.
Ταυτόχρονα έχει αρχίσει να χαλάει τη μαγεία του παιχνιδιού που παίζαμε παλιά μαντεύοντας. Oλα έρχονται στο πιάτο του διαδικτυακού κουτσομπόλη.
Στην πραγματικότητα η κάθε εποχή έχει τις δικές της ανάγκες να εκφραστεί. Και αυτή η εποχή έχει μεγάλη ανάγκη να εκτονωθεί, πατώντας με μανία τα κουμπιά του πληκτρολογίου. Iσως για κάποιους ως ένα είδος επανάστασης που είναι και ανώδυνη και δεν απαιτεί και ξεβόλεμα.
Eτσι ή αλλιώς το θέμα είναι να αισθάνεται κανείς καλά με τον εαυτό του, κι αν το ηλεκτρονικό μοίρασμα σκέψεων και αισθημάτων τον βοηθά, ας είναι έτσι, αρκεί να γνωρίζει και τις συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας