Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Προώθηση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.) και το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. (ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε.) στο πλαίσιο του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» και της κατηγορίας Πράξης 3.2.1 «Ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων» έχουν αναλάβει την υλοποίηση της Πράξης με τίτλο «Προώθηση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων».
Η προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων και στα όργανα εκπροσώπησής τους αποτελεί στρατηγικό στόχο της Γ.Σ.Ε.Ε.
Η υλοποίηση του στόχου αυτού γίνεται σε μία συγκυρία βαθειάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η οποία έχει επιτείνει τα δυσμενή και άνισα χαρακτηριστικά της γυναικείας απασχόλησης με επιπτώσεις, όπως την κατακόρυφη άνοδο της ανεργίας σε σχέση με τους άντρες, τη βραχεία ή σύντομη καριέρα, τη στασιμότητα στην επαγγελματική εξέλιξη, τις άνισες ή/και χαμηλότερες αμοιβές, τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής στις ευέλικτες και επισφαλείς μορφές εργασίας και βέβαια την αδήλωτη εργασία. 
Για την υλοποίηση του Προγράμματος λειτουργεί η Κεντρική Δομή Ισότητας των Φύλων με σκοπό την υποστήριξη των δράσεων της Γραμματείας Γυναικών της Γ.Σ.Ε.Ε., που στεγάζεται και λειτουργεί στην οδό Ιουλιανού 24 & Αινιάνος 3, τηλ.: 210-8202259, και e-mail: isotita@gsee.gr.
Επίσης, έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν Δομές Ισότητας των Φύλων σε Εργατικά Κέντρα και σε Ομοσπονδίες.
Στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί Δομή Ισότητας των Φύλων στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, με στόχους:
·         την υποστήριξη με ατομική συμβουλευτική εργαζομένων γυναικών και την πληροφόρηση τους σε εργασιακά-ασφαλιστικά κ.α. ζητήματα,
·         την εφαρμογή ενεργειών επιμόρφωσης, ενδυνάμωσης, ανάπτυξης των διεκδικητικών και των ηγετικών ικανοτήτων των γυναικών.
Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος εντάσσεται η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης Ηelp  line για τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται μέσα στα σωματεία. Σκοπός της λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής Help line είναι η παροχή πληροφόρησης προς τις γυναίκες αυτές, σχετικά με εργασιακά ζητήματα που συνδέονται με την ανάπτυξη συνδικαλιστικών δράσεων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ενθάρρυνση και η ενεργός συμμετοχή τους στα όργανα εκπροσώπησης  των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων.
Η τηλεφωνική γραμμή Help line: 801-110-1900 είναι πανελλαδικής εμβέλειας, λειτουργεί καθημερινά από 09:00-17:00, με το συντονισμό της Κεντρικής Δομής  Ισότητας της Γ.Σ.Ε.Ε., τηλ.2108202259.
Τέλος, στο πλαίσιο του Υποέργου 2 «Ενέργειες Επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης εργαζομένων γυναικών», προβλέπεται η διενέργεια σεμιναρίων επιμόρφωσης και η  διεξαγωγή εργαστηρίων ενδυνάμωσης με στόχο την επιμόρφωση εργαζόμενων γυναικών/συνδικαλιστριών στα ζητήματα του συνδικαλισμού και της ισότητας των φύλων.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην κα. Δενδρή Ιωάννα, τηλ: 2461049570, Διεύθυνση Ζαφειράκη 4, 50100, Κοζάνη, email ekkozisotita@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας