Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Πάρις Κουκουλόπουλος: Ανοιχτή Επιστολή στους Φοιτητές των Πολυτεχνικών Τμημάτων της Κοζάνης

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην καταργηθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, αλλά να συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτοτελές Ίδρυμα «έβγαλε» τους φοιτητές στους δρόμους της Κοζάνης.
   Θεωρώ χρέος μου να τοποθετηθώ δημόσια για πολλαπλούς λόγους, κυρίως όμως για έναν που θεωρώ ιδιαίτερα κρίσιμο. Η τοπική κοινωνία δεν έχει αντιτιθέμενα συμφέροντα με τους φοιτητές.
Σε ένα θέμα όπως αυτό της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υπάρχουν σίγουρα διαφορετικές προσεγγίσεις, αυτές όμως διαπερνούν οριζόντια τόσο την τοπική κοινωνία όσο και τη φοιτητική κοινότητα. Συσχετίζονται και απορρέουν από ιδεολογικές, πολιτικές και γιατί όχι κοινωνικές διαφορές. Όπως επίσης υπάρχουν και ιδιοτελείς προσεγγίσεις αμφίπλευρα , αλλά ο κοινός τόπος των πολλών είναι το γενικό, το δημόσιο συμφέρον.
   Δεν ξέρω κανέναν συμπολίτη μου που να επιθυμεί ή και να επιδιώκει την υποβάθμιση των πτυχίων που δίνει το Πανεπιστήμιο μας. Τουναντίον, ξέρω πολλούς πάρα πολλούς, που θέλουν το Πανεπιστήμιο μας όπως και το ΤΕΙ μας να αποκτήσουν φήμη, να γίνουν ανταγωνιστικά.
   Δεν ξέρω, όμοια, κανέναν φοιτητή που να αδιαφορεί για την ανάπτυξη και την ευημερία της Δυτικής Μακεδονίας. Τουναντίον, ξέρω πολλούς, πάρα πολλούς που σπούδασαν εδώ και αγάπησαν τον τόπο μας και ξέρω ακόμη περισσότερους που μετά από τις σπουδές τους γίναν ένα μ’ εμάς και ζουν μαζί μας, είναι συμπολίτες μας. 
   Η πρωτοφανής, μικροπολιτική και εν τέλει απαράδεκτη διασπορά της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε περίπου  70 πόλεις δεν έχει ως τυπικό παράδειγμα τη Δυτική Μακεδονία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε Πονηρούλη, ποιον κοροϊδεύεις;
Τόσα χρόνια παρουσίας ως παράγοντας στην κεντρική πολιτική σκηνή τί έκανες; Ξεχνάς ότι αδιαφόρησες για τα εκατομμύρια παχυλών ενοικίων που πήγαν στις τσέπες επιχειρηματιών στο κοτέτσι πανεπιστήμιο χωρίς παράθυρα; Ξεχνάς ότι σαν Κοζάνη δεν προσφέραμε καν τακτική φθηνή αστική συγκοινωνία; Ξεχνάς ότι αδιαφορήσατε σαν κυβερνητικό κόμμα και εσύ προσωπικά για την κατοχύρωση των Μηχανικών Πληροφορικής που είχαν πρόβλημα και να γραφούν στο ΤΕΕ; Τί άλλο πρέπει να γίνει για να μη θέλουν οι φοιτητές να εξαφανιστούν από την Κοζάνη; Μόνο για να βολευτούν τύποι σαν τον πρώην πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ στη διοικούσα γίνονται όλα; Απο ΟΤΕτζής διοίκηση σε Πολυτεχνείο. Σιγά τους ανιδιοτελείς!!!! Ή μήπως να πούμε για το βουλευτή καθηγητή ΤΕΙ που ελέω ΝΔ θέλει να γίνει συνομόσπονδο ΤΕΙ με Πολυτεχνείο επίσης σιγά την ανιδιοτέλεια!!!!
Στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας γνωριζόμαστε όλοι. Μη δουλευόμαστε μεταξύ μας.

Το Προφίλ μας