Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Στελεχώνονται τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας – Οι θέσεις στην Κοζάνη!

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Στελεχώνονται τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο όγκο εκκρεμών αιτημάτων προς εξέταση από άτομα με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες. Στην Κοζάνη μάλιστα θα προσληφθούν δεκαεπτά γιατροί τριών ειδικοτήτων Νευρολόγων (πέντε), Ψυχιάτρων (έξι) και Καρδιολόγων (έξι). Μάλιστα η στελέχωση των κέντρων πιστοποίησης αναπηρίας ήταν και παραμένει χρόνιο αίτημα των συλλόγων ατόμων με αναπηρία της περιοχής, που βλέπουν τις αιτήσεις τους να εκκρεμούν για ένα ίσως και δυο χρόνια, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η καταβολή των επιδομάτων τους, χρήματα από τα οποία εξαρτώνται άμεσα.
Η κατανομή των θέσεων ανά πόλη
Κοζάνη
ΠΕ Καρδιολόγων
6
ΠΕ Νευρολόγων
5
ΠΕ Ψυχιάτρων
6

Η ανακοίνωση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις
Γιατροί τριών ειδικοτήτων θα προσληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην προσπάθειά του να ενισχύσει το Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α. με νευρολόγους, ψυχιάτρους και καρδιολόγους προκειμένου να αντιμετωπίσει το μεγάλο όγκο εκκρεμών αιτημάτων προς εξέταση σε αυτές τις ειδικότητες, προχωρά σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ιδιωτών ιατρών, σύμφωνα με το  άρθρο 26 παρ. 2 του Ν.4038/2012.
Κατόπιν τούτου, ανακοινώνεται ότι από 10/04/2013- 25/04/2013 θα γίνονται δεκτές αιτήσεις ιδιωτών ιατρών των συγκεκριμένων αυτών ειδικοτήτων για ένταξή τους στο Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών  ΚΕ.Π.Α. Οι ιατροί αυτοί θα συνάψουν συμβάσεις μίσθωσης έργου που έχουν εγκριθεί από τον  Α.Σ.Ε.Π., δωδεκάμηνης διάρκειας, χωρίς δυνατότητα επιπλέον παράτασης.
Το αναλυτικό κείμενο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με την προκήρυξη των θέσεων, καθώς και η αίτηση για συμμετοχή στο Ειδικό Σώμα έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr) και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο «Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)», με οδηγίες για την υποβολή και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος διάρκειας δεκαέξι ημερών (από 10/04/2013-25/04/2013), θα γίνει η αξιολόγηση των αιτήσεων βάσει των κριτηρίων μοριοδότησης που έχουν καθοριστεί και θα προκύψει η λίστα των ιδιωτών ιατρών που θα ενσωματωθούν στο Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α.
Αμοιβές
Οι αμοιβές των γιατρών που θα προσληφθούν καθορίζονται σε επτά ευρώ για κάθε περιστατικό στο οποίο θα αναλάβουν να εκδώσουν γνωμάτευση. Για την κατ” οίκον εξέταση περιστατικών αναπηρίας, η ειδική αποζημίωση ανέρχεται σε ποσό ίσο με το τριπλάσιο της συγκεκριμένης αμοιβής, ωστόσο το σύνολο των αμοιβών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας