Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Αυτό που θέλουν οι φοιτητές

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ Κοζάνης 
Τι είναι τελικά αυτό που θέλουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας; Τη βελτίωση των υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων σπουδών, την αύξηση της έρευνας ή τίποτε από τα παραπάνω; Μήπως ο καυγάς γίνεται μόνο για να βρεθούν με συνοπτικές διαδικασίες στη Θεσσαλονίκη και να πάρουν τίτλο από το Αριστοτέλειο; Γιατί αν είναι έτσι, πλανώνται πλάνη οικτρά, αφού στο τέλος και στην Κοζάνη θα μείνουν και πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα πάρουν.

Δεν είναι κακό να διεκδικείς το καλύτερο για σένα. Ακόμα κι αν έχεις περάσει με χαμηλούς βαθμούς και θέλεις από την πίσω πόρτα να βρεθείς με μεταγραφή σε άλλο τμήμα. Αλλά αυτό το εξώδικο στον υπουργό παιδείας οι γονείς τους τι το ήθελαν; Τώρα τους έπιασε ο πόνος να υπερασπιστούν τη διοικητική αυτοτέλεια του Πανεπιστημίου; Μήπως ξέχασαν ότι τα παιδάκια τους είναι ενήλικες πλέον και μπορούν να διαχειρίζονται μόνα τους τα της ζωής τους; Εκτός αν αυτό ισχύει μόνο όποτε μας συμφέρει.
Μάλλον παρατράβηξε το παραμύθι με την υπόθεση του Πανεπιστημίου και είναι προφανές ότι ο καθένας θέλει να εκμεταλλευτεί την ιστορία, όπως θέλει. Είναι βασική ευθύνη του υπουργείου παιδείας, όμως, να «μαζέψει» τώρα το πράγμα και να πει επιτέλους τι θέλει να κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας