Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ο Πούτιν όρισε τιμοκατάλογο με πρόστιμα για χρήση «χυδαίων εκφράσεων» στα ρωσικά ΜΜΕ

Ενα ακόμη βήμα προς τον ασφυκτικό έλεγχο των ΜΜΕ έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίορ Πούτιν επιβάλλοντας ομοσπονδιακή νομοθετική διάταξη με την οποία επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα σε όσους «χρησιμοποιούν χυδαίες εκφράσεις μέσω των ΜΜΕ».
Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα που διατηρεί το Κρεμλίνο ο νόμος ψηφίστηκε από την Κάτω Ντούμα (Βουλή) στις 19 Μαρτίου και επικυρώθηκε στις 27 Μαρτίου από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας πριν τον υπογράψει ο πρόεδρος Πούτιν.
Με βάση το νόμο αυτό, οι ποινές ορίζονται ως εξής:

  • Για τους απλούς πολίτες το πρόστιμο ορίζεται σε ποσό από 2 χιλιάδες έως 3 χιλιάδες ρούβλια (75 ευρώ) με την ταυτόχρονη κατάσχεση του προϊόντος παράβασης.
  • Για τα δημόσια στελέχη από 5 χιλιάδες έως 20 χιλιάδες ρούβλια με ταυτόχρονη κατάσχεση
  • Για τα νομικά πρόσωπα από 20 χιλιάδες έως 200 χιλιάδες ρούβλια (5 000 ευρώ) με επίσης ταυτόχρονη κατάσχεση.
Οσον αφορά το ποιές εκφράσεις ορίζονται ως χυδαίες, ο υποδιευθυντής της Συνταγματικής Επιτροπής Δμίτρι Βιάτκιν εξήγησε ότι στο νομοσχέδιο δεν μπορεί να αναφερθεί ο κατάλογος χυδαίων εκφράσεων η χρήση των οποίων απαγορεύεται σύμφωνα με την νέα αρχή, επειδή ποτέ δεν υπήρχε ένας τέτοιος κατάλογος. Οι φιλόλογοι - εμπειρογνώμονες θα ορίζουν τι είναι χυδαίο.
Γι' αυτούς δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα, αφού υπάρχουν σχετικά λεξικά και σχετική εμπειρία.
Επίσης, ο κ. Βιάτκιν υπενθύμισε ότι η χρήση των χυδαίων εκφράσεων υπαγόταν σε τιμωρία και πριν την επανάσταση και στα σοβιετικά χρόνια


Πηγή:iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας