Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση: Δεν πάει άλλο!

Δεν πάει άλλο!! Απαράδεκτοι!!! Καταλύουν το καταστατικό- υποκαθιστούν τη Γενική Συνέλευση
Συνάδελφοι,
Στις 25 και 26 Απρίλη 2013 διεξάγεται το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ).

Το συνέδριο γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο με την προπαγάνδα για την «αναγκαιότητα» των απολύσεων στο δημόσιο να οργιάζει, στο όνομα του να μειωθούν οι δαπάνες και να εξυγιανθούν τα δημοσιονομικά. Βάζουν απέναντι εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα ώστε να περάσουν πιο εύκολα το συνολικό αντιλαϊκό σχέδιο τους. Είναι αναγκαία η οργάνωση και ο συντονισμός των εργαζομένων για να αποκρούσουν αυτή την επίθεση, για να αντεπιτεθούν.
Ποια είναι όμως η απάντηση της πλειοψηφίας του ΔΣ;
Λένε «Δεν συμμετέχουμε στο συνέδριο γιατί δεν αντέχουμε οικονομικά», την στιγμή που υπάρχει οικονομική δυνατότητα. «Τα χρήματα προέρχονται από νέα μέλη» ανταπαντάνε, λες και ο σύλλογος είναι κλειστός και χωρίζεται σε παλιά και νέα μέλη.  «Δεν συμφωνούμε με την ομοσπονδία που δεν οργανώνει κανένα αγώνα»  ή «δεν μας αρέσει όπως γίνονται τα συνέδρια»  κλπ. Είναι όμως αυτοί, που με την σημαία του «ανεξάρτητου ψηφοδελτίου» εκφράζουν την λογική και την τακτική των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ (πλειοψηφία της Ομοσπονδίας), που μπλοκάρουν την ανάπτυξη αγώνων, που είναι απεργοσπάστες , που οργανώνουν εκδρομές σε περιόδους που πρέπει να δίνεται μαχητική απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης, που θέλουν να συνδιαλεχτούν με την Περιφέρεια για την αξιολόγηση των δομών, σπέρνοντας αυταπάτες ότι έτσι μπορούμε να αποφύγουμε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των δομών. Αυτές είναι οι δικαιολογίες τους, ενδεικτικές της κατάντιας του συνδικαλιστικού κινήματος.
Συνάδελφοι,  θέτουμε υπόψη σας τα παρακάτω:
1ο. Έγινε τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου Υπαλλήλων ΝΑ Κοζάνης και όχι κατάργησή του. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει συνέχεια  και για την αντιπροσώπευσή μας στην ομοσπονδία, όπως και για το ΔΣ. Θα πάμε σε εκλογές, το επόμενο διάστημα, αφού προχωρήσουμε σε εγγραφές από τις άλλες ΠΕ και βέβαια μέσα στα χρονικά πλαίσια του καταστατικού.
2ο  Οι συνάδελφοι ψήφισαν και εξέλεξαν 5 τακτικούς και 3 αναπληρωματικούς αντιπροσώπους από το ψηφοδέλτιο της πλειοψηφίας και 2 τακτικούς από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ.
3ο . Ο σύλλογος είναι μέλος της Ομοσπονδίας (ΟΣΥΑΠΕ), εισπράττουμε συνδρομή για την ομοσπονδία σύμφωνα με το καταστατικό και άρα είναι καταστατική μας υποχρέωση η συμμετοχή μας (οικονομικά και με αντιπροσώπους στα συνέδρια), ανεξάρτητα αν κάθε εκλεγμένος ή αντικαταστάτης του θέλει να πάει  ή όχι.
4ο . Η ΟΣΥΑΠΕ πήρε απόφαση να μειώσει την οφειλόμενη συνδρομή των συλλόγων-μελών με 50%  «κούρεμα». 
Συνάδελφοι,
Η παράταξη μας δεν συμφωνεί με τη δράση της πλειοψηφίας της ΟΣΥΑΠΕ, η οποία κινείται στην γραμμή του εφικτού και του «κοινωνικού εταιρισμού» και έχει μεγάλες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση.  Δεν ενημερώνει, δεν συντονίζει, δεν οργανώνει αγώνες. Αυτή την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα μόνο εσείς μπορείτε να την αλλάξετε. Δεν υπάρχουν σωτήρες που θα λύσουν τα προβλήματα. Αυτά λύνονται μέσα από μαζικές συλλογικές  διαδικασίες,  με οργάνωση από τα κάτω αγώνων και αλλαγή συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα υπέρ των ταξικών δυνάμεων, που και θέλουν και μπορούν να οργανώσουν  την αντεπίθεση των εργαζομένων στην επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης – τρόϊκα.
                                                                                                                23-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας